Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρωσία κατά Τουρκίας για Λιβύη: Μία ακόμη διάψευση για τα αμερικανόδουλα “παπαγαλάκια”

Ρωσία κατά Τουρκίας για Λιβύη: Μία ακόμη διάψευση για τα αμερικανόδουλα “παπαγαλάκια”

Η περίφημη συμμαχία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για την οποία μας μιλούν τα αμερικανόδουλα “παπαγαλάκια” εδώ και χρόνια ούτε προχωράει, ούτε έχει στέρεες γεωπολιτικές βάσεις. Σήμερα για όσους δεν το ξέρουν μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας υπάρχουν δύο ανοικτά μέτωπα. Ένα στην Συρία και ένα στην Λιβύη, για την οποία είχαμε και τελεσίγραφο Μόσχας στην Άγκυρα. Την καλεί να σταματήσει την προέλασή της και την προσπάθεια να καταλάβει και την Σύρτη και τις πετρελαιοπηγές. Η πρόταση των Ρώσων είναι τελική και αποσκοπεί στο να μην καταληφθεί η Σύρτη από τις τουρκικές δυνάμεις.

Αυτή ήταν η αιτία της αναβολής της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ και Μ.Τσαβούσογλου όπως αποκαλύπτει με άρθρο της η η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ η οποία εκφράζει τις κυβερνητικές θέσεις και αποτελεί όργανο της πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Η Άγκυρα θεωρεί την ρωσικής πρόταση «ως μη αποδεκτή» και ότι οι Ρώσοι στηρίζουν τον Χαφτάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές δυνάμεις, ενισχυμένες με άρματα είναι έτοιμες να εξαπολύσουν νέα επίθεση για την κατάληψη της Σύρτης,  η Αίγυπτος όμως δηλώνει ότι θα αντιδράσει και υπάρχουν κινήσεις στρατευμάτων στα σύνορα, ενώ κατηγορεί το τουρκόφιλο καθεστώς Σάρατζ για τον βασανισμό Αιγύπτιων πολιτών.

Exit mobile version