Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γεωπολιτικοί των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου

Γεωπολιτικοί των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου

Δεν λείπουν αυτοί, που παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια, γράφουν και ομιλούν περί επικειμένης συγκρούσεως ΗΠΑ και Τουρκία. Αυτό δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει! Θυμίζουμε για την ιστορία ότι όταν οι Τούρκοι εγκληματίες σφαγίαζαν τους Έλληνες στην Σμύρνη στο λιμάνι της υπήρχαν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που δεν έκαναν τίποτε…

Οι ΗΠΑ είναι δεδομένο ότι θα πάρουν το μέρος της Τουρκίας σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Ελλάδα και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος του ιδρύματος Jamestown των ΗΠΑ Γκλεν Χάουαρντ  ο οποίος τόνισε ότι, “η υπόθεση της Λιβύης αποτελεί μέρος και των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας με την υιοθέτηση άλλων πολιτικών, που αποτελούν παράλληλα την κύρια βάση της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χάουαρντ μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Μέση Ανατολή και την Γερμανία, τόνισε ότι είναι μονόδρομος η δημιουργία στενότερων σχέσεων με την Τουρκία στην Μεσόγειο.

“Η Ανατολική Μεσόγειος έχει τεράστια σημασία για την Τουρκία όπως και η Λιβύη. Σε αυτό το σημείο, οι Τούρκοι θα έρθουν αντιμέτωποι με όλους όσους τους “αντικρούουν” από αυτή την άποψη. Πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα συμφέροντα των Τούρκων. Πρέπει όμως να αποδεχθούμε τη δέσμευση να συμμετάσχουμε στο μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου ως ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία.

Exit mobile version