Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι Ελληνικό!

Το Τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι Ελληνικό!

Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα ιδρύθηκε από έναν φοροεισπράκτορα των Τούρκων και κατέληξε στους Ρότσιλντ. Γι’ αυτό μέχρι τώρα η Ελλάς ήταν πάντοτε μεταξύ δανεισμών και χρεοκοπιών. Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν και είναι εντελώς ανθελληνικό, διότι οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί χειριστές του ήταν μη Έλληνες.

Η Εθνική Τράπεζα, η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα, έχει τις ρίζες της στον Αλί Πασά, που έστελνε ολόκληρες στρατιές φοροεισπρακτόρων για να μαζέψουν τους φόρους των Ελλήνων. Οι φοροεισπράκτορες έπαιρναν και μερίδιο…

Ένας από τους φοροεισπράκτορες ήταν και ο Σταύρος Τσαπαλάμος. Ήταν υπεύθυνος για την σύναξη όλων των φόρων. Ο Κ. Καζαντζής είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Φωνή της Ηπείρου», που άρχισε να εκδίδεται το 1892, το εξής: «Όσο χρήμα έμπαινε από βασιλικά δοσίματα, όλο περνούσε από τα χέρια του κυρ Σταύρου Τσαπαλάμου. Όταν συνάζονταν όλα τα χρήματα, τα πήγαινε μόνος του στον Αλή Πασά».

Ο Πασάς του έλεγε ότι είναι λίγα αλλά ο Τσαπαλάμος του έλεγε ότι ο κόσμος είναι πολύ φτωχός και δεν μπορεί να δώσει επιπλέον. Ο Τσαπαλάμος έκανε αυτήν την δουλειά για χρόνια.

Ο Σταύρος Ταπαλάμος είχε έναν γιο στην Βιέννη, την εποχή του Μέτερνιχ, ο οποίος ήταν έμπορος. Ο γιος του λεγόταν Γεώργιος Σταύρου και είναι αυτός που ίδρυσε την Εθνική Τράπεζα.

Μπορεί να φαίνεται ότι κατά την ίδρυση της Τραπέζης να είχε το Ελληνικό κράτος 1000 μετοχές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δανείστηκε το ελληνικό κράτος για να τις πάρει και έτσι ανήκουν σε κάποιους άλλους και τελικά η πλειοψηφία των μετοχών της Εθνικής πήγε στους Ρότσιλντ.

Exit mobile version