Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται τσουνάμι ανεργίας

Έρχεται τσουνάμι ανεργίας

Τα χρόνια των Μνημονίων – που όλα δείχνουν ότι συνεχίζονται – έφυγαν από την χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι στην παραγωγική τους ηλικία. Έφυγαν στο εξωτερικό και όχι μόνο δεν πρόκειται να επιστρέψουν αλλά αναμένεται να φύγουν και άλλοι, καθώς παρά τις γαλάζιες υποσχέσεις για «πολλές και καλές δουλειές» αλλά και… «ανάπτυξη», έρχεται υφεσιακή έκρηξη και ρεκόρ ανεργίας!
Η εθνική οικονομία βαδίζει προς ολοκληρωτική καταστροφή. Παντού σφραγισμένα με λουκέτα καταστήματα και η ανασφάλεια να κυριαρχεί στο μυαλό κάθε εργαζομένου που κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να βρεθεί χωρίς εργασία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον μήνα Μάιο, πραγματοποιήθηκαν 224.267 λιγότερες προσλήψεις, που σημαίνει ότι 224.000 συμπατριώτες μας είναι εν δυνάμει άνεργοι και σύντομα θα προστεθούν στην ατελείωτη σχετική λίστα του ΟΑΕΔ, δίχως μάλιστα να δικαιούνται να μπουν στο ταμείο ανεργίας, όσοι εργάζονται εποχικά στον τουρισμό που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων!

Από τον τουρισμό ειδικά φέτος η χώρα δεν μπορεί να περιμένει απολύτως τίποτα και αυτό λόγω της δήθεν «υγειονομικής» υστερίας που έφερε στα πρόθυρα της διάλυσης τον κλάδο. Δεν είναι όμως μόνο ο τουρισμός.

Το lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση – χωρίς να έχει πείσει τους πολίτες ότι ήταν απολύτως απαραίτητο – έχει παραλύσει γενικά την επιχειρηματικότητα!

Οι Έλληνες πολίτες «έμειναν σπίτι» και τώρα μένουν… άνεργοι, φτωχότεροι και φοβισμένοι! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να «εξαργυρώσει» πολιτικό όφελος από την επιδημία αλλά η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει αμείλικτα και ένα νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα σταθεί στο πλευρό του λαού με συνέπεια όπως έπραξε όλα τα χρόνια του μνημονίου ευρισκόμενη στην απέναντι πλευρά από τον αντεθνικό καπιταλισμό, που κτυπά και Πατρίδα και Λαό!

Exit mobile version