Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια Χρυσαυγίτισσα απαντά: “Οι άντρες και τα αντράκια”

Μια Χρυσαυγίτισσα απαντά: “Οι άντρες και τα αντράκια”

Είναι γεγονός πως στην εποχή που ζούμε αμφισβητούνται οι ρόλοι και τα χαρακτηριστικά των δύο φύλων. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό, καθώς πλέον μας έχουν πληροφορήσει πως τα φύλα είναι περίπου έξι και μαζί με τον όρο κοινωνικό φύλο και διάφορα άλλα μπορεί να φτάσει και τα 112. Μη θέλοντας λοιπόν να μπω στο κομμάτι αυτό, θα ήθελα να μιλήσω για τα στοιχεία, τις ποιότητες που διαχρονικά χαρακτηρίζουν κάποιον ως αρσενικό. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά ίσως θεωρηθούν στερεοτυπικά και όχι πάντοτε με την καλή έννοια, όμως οφείλω να καταθέσω τη δική μου οπτική πάνω στο τι σημαίνει να είναι κάποιος αρσενικός.

Ένας αρσενικός έχει το θάρρος της γνώμης του όταν του ζητείται ή όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και όχι μήνες αργότερα από την ασφάλεια είτε της απόστασης είτε μιας οθόνης.

Ένας αρσενικός δε δημιουργεί ίντριγκες και πηγαδάκια λες και είναι σε παιδικό πάρτυ της τρίτης δημοτικού, επειδή δε μπορεί να μοιραστεί την προσοχή με τα άλλα παιδάκια.

Ένας αρσενικός δε φτύνει εκεί που έγλειφε μέχρι πρότινος επειδή αλλάξαν οι περιστάσεις, ούτε παριστάνει τον μετά Χριστό προφήτη, ούτε φυσικά ξεχνάει το χέρι που τον τάιζε.

Ένας αρσενικός εκτιμάει, τιμάει και ακόμα και εάν αποφασίσει να απέχει από μια κατάσταση δε ξεφτιλίζει τον εαυτό του λέγοντας τη μία το ένα και την άλλη το άλλο.

Ένας αρσενικός δεν αφήνει να διαβάλλουν όσους μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ή έλεγε πως θεωρούσε οικογένειά του.

Ένας αρσενικός τιμάει τα λόγια του, τιμάει τις πράξεις και τις αποφάσεις του διαχρονικά θέτοντας τον εαυτό του υπεύθυνο για όσα κάνει και λέει και δε κρύβεται πίσω από κούφια λόγια που βολεύουν για να δικαιολογήσει την λιγοψυχία του.

Ένας αρσενικός δε τα βάζει ποτέ με γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Ξέρει να σέβεται και να δείχνει την ανωτερότητα που πρέπει κατά περίπτωση.

Όλοι οι υπόλοιποι είστε απλά αντράκια. Η αρσενικότητα σαν ποιότητα δεν υπάρχει πουθενά ούτε στις πράξεις μα ούτε και στις ζωές σας. Και νομίζω πως αυτό είναι πολύ χειρότερη τιμωρία από το να έχετε μάνα άρρωστη, παιδί άρρωστο, να έχετε περάσει κάποια σοβαρή αρρώστια που μπορεί να επανέλθει ή κάποια διαταραχή προσωπικότητας ή τοξικοεξάρτηση. Πόσο μάλλον αν συνυπάρχουν τα παραπάνω προβλήματα με το πόσο μακριά βρίσκεστε από την ποιότητα ενός αρσενικού.

Πολλές γυναίκες διατηρούν πολύ πιο αρσενικές ποιότητες από τα αντράκια του σωρού που κυκλοφορούν και παριστάνουν και τους επαναστάτες, τους πολιτευτές και τους κλόουν γενικότερα. Όφειλα να καταθέσω την οπτική μου στο ζήτημα αυτό καθώς δυστυχώς η καθημερινότητα μας έχει πλημμυρίσει από αντράκια και τις διαδικτυακές τους πράξεις και τοποθετήσεις. Ξεκαθαρίζω πως εμένα προσωπικά αλλά και κάθε άλλου εθνικιστή, μετράνε οι γνώμες μόνο όσων διαθέτουν τις αρσενικές ποιότητες που περιλαμβάνει και η κοσμοθέαση μας, αποκλείοντας έτσι τόσο τις γνώμες από αυτά τα αντράκια όσο και τις γνώμες κάθε καλοπληρωμένου εκβιαστή που παριστάνει το δημοσιογράφο.

Στεκόμαστε όρθιοι σε ένα κόσμο ερειπίων, ενάντια στον σύγχρονο εκφυλισμό των ανθρώπων που τους θέλει  λίγους, ρηχούς και διπρόσωπους.

ΜΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΣΑ

Exit mobile version