Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάδα, η Παλαιστινιακή Αρχή και η Τουρκία

Η Ελλάδα, η Παλαιστινιακή Αρχή και η Τουρκία

Δυστυχώς είναι γεγονός ότι σήμερα στην Παλαιστίνη τον πρώτο λόγο έχει η Χαμάς και πολλές φορές τουρκικές σημαίες κυματίζουν στα εδάφη που ελέγχει.

Η εποχή του Γιασέρ Αραφάτ κατά την οποία υπήρχε κλίμα φιλελληνικό έχει τελειώσει. Ο Ελληνικός λαός έχει συμπαρασταθεί θερμά στους Παλαιστίνιους για τις διώξεις που έχουν υποστεί σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία ποτέ δεν έκανε τίποτε για την Παλαιστίνη. Αυτήν την φιλία την προδίδουν σήμερα οι εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πλήξουν τα ελληνικά δίκαια και να προχωρήσουν σε συμφωνία με την Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Παλαιστίνιος επιτετραμμένος στην Άγκυρα στα τουρκικά ΜΜΕ. Ο Φαέντ Μουσταφά, πρέσβης της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι η Παλαιστίνη μπορεί να ακολουθήσει τη θαλάσσια συμφωνία οριοθέτησης της Τουρκίας με τη Λιβύη και να υπογράψει το δικό της σύμφωνο.

“Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες”, δήλωσε ο Μουσταφά στην εφημερίδα Aydınlık.

Exit mobile version