Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα πληκτρολόγια, τα πεζοδρόμια και ο Εθνικισμός

Τα πληκτρολόγια, τα πεζοδρόμια και ο Εθνικισμός

Από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων στην απότομη προσγείωση και στην συντριβή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζουν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και νομίζουν ότι το διαδίκτυο, τα social media και το youtube γράφουν Ιστορία και δημιουργούν πολιτικά… Κινήματα.

Ειδικά στον λεγόμενο «ακροδεξιό» χώρο που δεν είχε ποτέ την κουλτούρα του πολιτικού ακτιβισμού – όπως συμβαίνει με την αριστερά εδώ και δεκαετίες – τα πράγματα ήταν πάντα έτσι αλλά το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται σε μια πραγματική φαρσοκωμωδία.

Αυτοπεριθωριοποιημένοι «νεοπατριώτες» με μηδαμινή κοινωνική ζωή, νομίζουν ότι μετρώντας… like στο facebook θα αναλάβουν μεθαύριο τα ηνία της χώρας, όταν μαζί τους θα ξεχυθούν εκείνοι που ξοδεύουν την όποια τους ενέργεια, επίσης καθήμενοι ολημερίς μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ψευδαίσθησης – για να μην πούμε κάτι χειρότερο – δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι.

Θα πρέπει όμως να δείξουμε κατανόηση στο πρόβλημά της μειωμένης αντίληψης που παρουσιάζουν. Άλλωστε, μέχρι χθες δήλωναν «Εθνικιστές» και «Χρυσαυγίτες», κάποιοι φόρεσαν και τις «μαύρες μπλούζες», αλλά τώρα ξύπνησαν «νεοπατριώτες» με γαλάζιες γραβάτες. Ούτε Χρυσαυγίτες ήταν όμως όσοι φώναζαν «Ζήτω ο Αρχηγός», ούτε σημαντικό πολιτικό παράγοντα σε κάνει μια γραβάτα.

Είναι το είδος των ανθρώπων που τα θέλει όλα εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος, χωρίς καμία προσπάθεια από τους ίδιους. Και για κάποιους από αυτούς μέχρι σήμερα έτσι ήταν, αφού καπηλεύονταν επί σειρά ετών τους αγώνες των πραγματικών Εθνικιστών, με τις πλάτες των οποίων, αισθανόντουσαν super επαναστάτες.

Έλα όμως που πλησιάζει αμείλικτα η ώρα της αλήθειας… Και αυτή, δεν θα είναι για όλους η ίδια. Για κάποιους θα έρθει νωρίτερα σαν απότομη προσγείωση και για άλλους, λιγάκι αργότερα σαν συντριβή.

Εμείς ως αμετανόητοι Εθνικιστές έχουμε χρέος να λέμε την αλήθεια. Και αυτή συνήθως δεν είναι αρεστή. Έχουμε επίσης χρέος να μην ανδρώνουμε νέες γενιές εθνικιστών με ψευδαισθήσεις, αλλά με αγώνα. Η γενιά της Νίκης δεν θα δημιουργηθεί στα πληκτρολόγια, αλλά στα πεζοδρόμια.

Exit mobile version