Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

Νέα ένταση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας

Τίποτε δεν έχει τελειώσει στις σχέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας και η “συμμαχία”, για την οποία μιλούν και γράφουν τα ξενόδουλα ΜΜΕ στην χώρα μας, είναι πολύ αβέβαιη, έως αδύνατη λόγω συγκρούσεως συμφερόντων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι την ίδια περίοδο κατά την οποία ΗΠΑ και Ευρώπη στηρίζουν απόλυτα την Τουρκία στα επεκτατικά της σχέδια εις βάρος της Ελλάδος, μόνο η Ρωσία, εάν είχαμε μία κυβέρνηση εθνική, θα μπορούσε να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος, όπως στέκεται στο πλευρό της Συρίας και της Λιβύης του Χαφτάρ.

Νέο γεγονός  η Τουρκία υποκινεί επιθέσεις Τζιχαντιστών κατά Ρωσικών στόχων στην Συρία. Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές αντάρτες από περιοχή κατά μήκος του άξονα Ιντλίμπ-Λαττάκεια ξεκίνησαν μια ισχυρότατη επίθεση στην ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim, με συνέπεια συριακές και ρωσικές δυνάμεις να ενεργοποιήσουν την αντιαεροπορική άμυνα τους.

Σύμφωνα με αναφορές από το Κυβερνείο της Λαττάκειας, ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα στην αεροπορική βάση Hmeimim και σε μια συριακή συστοιχία κοντά στο Jableh, αφού οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να χτυπήσουν την εγκατάσταση και τα περίχωρα της με πληθώρα πυραύλων.

Πηγές στην πόλη Jableh δήλωσαν ότι ξύπνησαν από τις εκρήξεις που προκλήθηκαν από την αναχαίτιση των πυραύλων των τζιχαντιστών στις ακτές της Συρίας χθες το βράδυ. Κανένας τραυματίας και καταστροφή δεν αναφέρθηκε στην περιοχή Jableh. Ήταν η πρώτη φορά αυτόν τον μήνα που επιχείρησαν φιλοτουρκικές ομάδες να χτυπήσουν την αεροπορική βάση Hmeimim και τα περίχωρα της.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν την μεγαλύτερη έως σήμερα επίθεση στην αεροπορική βάση Khmeimim.

Exit mobile version