Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης: Επί 21ης Απριλίου είχαμε Εθνική οικονομία και Ανάπτυξη

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης: Επί 21ης Απριλίου είχαμε Εθνική οικονομία και Ανάπτυξη

Σαν σήμερα το 1999, έφυγε από την ζωή ο Ηγέτης της 21ης Απριλίου Γεώργιος Παπαδόπουλος

Εγράφη στην Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” το παρακάτω:

“Η Νέα Δημοκρατία, υποταγμένη στα ευρωπαϊκά κέντρα, δεν μπορεί να πείσει για χάραξη ΕΘΝΙΚΗΣ πολιτικής. Άλλο είναι το συμφέρον του Έθνους και άλλο το συμφέρον του γερμανο-γαλλικού άξονα. Τον καιρό του Γεωργίου Παπαδοπούλου με υπουργό Οικονομικών τον Νικ. Μακαρέζο, ασκήθηκε καθαρά εθνική οικονομική πολιτική, χωρίς ξένους πάτρωνες. Γι’ αυτό, επετεύχθη η οικονομική Μεταρρύθμισις μέσω Προγράμματος, και των 316 θεσμικών μέτρων.

Το εθνικό εισόδημα που ευρίσκετο το 1967 στα 774 δολάρια κατά κεφαλήν, έφθασε το 1973 στα 1830 δολάρια. Η Ελλάς κατέκτησε από το 1969 και έπειτα, την δεύτερη θέση μετά την Ιαπωνία παγκοσμίως σε ρυθμό οικονομικής αναπτύξεως. Το Εθνικό νόμισμα – η δραχμή – κατέστη το σκληρότερο νόμισμα του κόσμου. Από την 10η θέση στην οποία παρελήφθη το 1967, έφθασε στην 1η θέση διεθνώς σε αγοραστική δύναμη, καθ’ όλη την διάρκεια της επαναστατικής εξαετίας. Αποτέλεσμα υπήρξε, η Ανατίμησίς της κατά 10% (27 δραχμές το δολάριο) από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, την 20-10-1973.

Αυτό συνέβη για πρώτη και μοναδική φορά στη νεοελληνική Ιστορία! 

Και οι επενδύσεις, υπήρξαν οι υψηλότερες που έγιναν ποτέ. Κι ακόμη: Ο πληθωρισμός διετηρήθη καθ’ όλη την επαναστατική περίοδο, κάτω του 3%, ενώ ακόμη και κατά την πετρελαϊκή κρίση του 1973, συγκρατήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης.

Αυτά, είναι μόνον ελάχιστα ενδεικτικά στοιχεία, για το τι σημαίνει ΕΘΝΙΚΗ οικονομική πολιτική. Αλλά, τότε ούτε ξένοι τραπεζίτες, ούτε η Μέρκελ, ούτε η μαφία των Βρυξελλλών καθόριζε την πολιτική μας. Αυτά, για να θυμόμαστε…”

ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ.

Exit mobile version