Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σάμπι Μιωνής 2013: “Αισθάνομαι θλίψη για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής”

Σάμπι Μιωνής 2013: “Αισθάνομαι θλίψη για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής”

Όταν έσκαψε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εντύπωση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.

Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006).

Το 2013, όταν διώκετο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος ήταν στην φυλακή είχε δώσει συνέντευξη στην οποία του είχε γίνει η εξής ερώτηση:

“Όταν πριν χρόνια με άρθρα σου έκανες  αναφορές στην ελληνική ακροδεξιά και στα  φαινόμενα νεοναζισμού και αντιεβραισμού στην Ελλάδα μπορεί κάποιοι να μην έδιναν ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα με την Χρυσή Αυγή στο 10% αισθάνεσαι κατά κάποιο τρόπο «προφήτης»;

ΣΑΜΠΙ ΜΙΩΝΗΣ: Αισθάνομαι θλίψη. Σε εμένα έγινε οργανωμένη επίθεση ακριβώς επειδή είμαι Εβραίος και επειδή δεν φοβάμαι να πω τις αλήθειες που όλοι ξέρουν αλλά τις κρύβουν. Το καλό όμως, στο τέλος θα κερδίζει πάντα το κακό. Τελικά αποδείχτηκε πόσο καθαρός είμαι εγω  και πόσο βρώμικοι αυτοί που μου επιτέθηκαν. Τόσο βρώμικοι που κάποιοι από αυτούς το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι. Ελπίζω σύντομα να το παραδεχτούν και οι υπόλοιποι.” 

Exit mobile version