Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανησυχεί την Τουρκία η παρουσία Ελλήνων στον Πόντο!

Ανησυχεί την Τουρκία η παρουσία Ελλήνων στον Πόντο!

Παρακολουθήσεις από μυστικές υπηρεσίες στην Παναγία Σουμελά

Για όσους δεν το ξέρουν, εκτός από τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που έχουν έλθει από τον Πόντο και την Ρωσσία στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη στην Τουρκία εκατομμύρια Ελλήνων Ποντίων, πολλοί από τους οποίους είναι κρυπτοχριστιανοί και μιλάνε ακόμη την πανάρχαιη Ελληνική Ποντιακή διάλεκτο.

Όπως έχει αποκαλυφθεί η τουρκική κυβέρνηση διεξήγαγε κρυφά παρακολούθηση σε Έλληνες υπηκόους που επισκέφτηκαν ένα ιστορικό μοναστήρι στις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την μαρτυρία ενός πρώην αξιωματικού πληροφοριών.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης του Μουχιττίν Ζενίτ, ενός 46χρονου πρώην αξιωματικό της αστυνομίας. Σύμφωνα με το αντίγραφο της ακρόασης, που έλαβε η Nordic Monitor, ο αξιωματικός, ο οποίος εργάστηκε στη βορειοανατολική επαρχία Τραπεζούντα της Τουρκίας, παραδέχτηκε ότι μια από τις εντολές τους ήταν να παρακολουθούν τους Έλληνες που επισκέπτονταν την επαρχία για περιηγήσεις.

“Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στον Πόντο, ήταν μέρος της αποστολής μας. Για παράδειγμα, κάθε ομάδα τουριστών από την Ελλάδα που επισκέπτονται το Μοναστήρι της Σουμελά” (Το Ελληνικό Ορθόδοξο Μοναστήρι, σύμβολου του Ελληνισμού του Πόντου του 4ου μ.Χ. αιώνα στην Τραπεζούντα), είπε ο Ζενίτ, προσθέτοντας ότι αυτός και άλλοι αξιωματικοί πληροφοριών παρακολουθούσαν τους Έλληνες τουρίστες.

Exit mobile version