Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει το σκάνδαλο Novartis

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει το σκάνδαλο Novartis

Οι Έλληνες μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis παίρνουν και επισήμως πολιτικό άσυλο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δεν είχε συμβεί ΠΟΤΕ στο παρελθόν επί “δημοκρατίας”

Μας λένε, οι πολιτικοί ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ενώ είναι δεδομένο ότι υπάρχει και η μεγαλύτερη απόδειξη έρχεται με την απόδειξη των ΗΠΑ να δώσουν πολιτικό άσυλο στους προστατευόμενους μάρτυρες για το σκάνδαλο.

Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη, ακολουθεί την συμφωνία – συμβιβασμό των αμερικανικών αρχών με τη Νovartis και το υπέρογκο πρόστιμο των 345 εκατ. ευρώ, μετά την παραδοχή των αθέμιτων πρακτικών της εταιρίας στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί προτείνουν στους Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες, την παροχή πολιτικού ασύλου στις ΗΠΑ καθώς φοβούνται ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη φυσική τους ασφάλεια, όσο και για το ενδεχόμενο να γίνουν στόχος συστηματικής καταδίωξης από Έλληνες πολιτικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.

 

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ έτσι ότι το σκάνδαλο Novartis  είναι τεράστιο και πιθανόν να εμπλέκει μεγάλο μέρος του συστήματος εξουσίας. Το κείμενο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης περιγράφει ουσιαστικά και τη μεθοδολογία που ακολουθούσε η Novartis για την επιρροή των κυβερνητικών αξιωματούχων. Σύμφωνα με την απόφαση, οι “Εργαζόμενοι 1 & 2” είναι τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis Hellas που κατέστρωναν τα “project” για την εισαγωγή κάθε φαρμάκου στην ελληνική αγορά, τη στρατηγική χειραγώγησης και ανταλλαγμάτων με τους γιατρούς. Υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο που δρα ως ενδιάμεσος ανάμεσα στην εταιρία και τα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις τιμές των φαρμάκων. Αυτό το ενδιάμεσο πρόσωπο φέρεται να έφερνε σε πέρας την προσπάθεια επιρροής των κυβερνητικών αξιωματούχων για τη Novartis.

Exit mobile version