Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια απάντηση για τους δήθεν “εθνικιστές” της Ευρώπης

Μια απάντηση για τους δήθεν “εθνικιστές” της Ευρώπης

Ο Hossam Boutros Messiha από το Κάιρο της Αιγύπτου και από τον Σαλβίνι στην Μαρίν Λεπέν 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Κίνημα Εθνικιστικό, στα αλήθεια Εθνικιστικό και όχι με ψέματα και απάτες. Θα μπορούσε ένα Κίνημα να είναι Εθνικιστικό όταν αρνείται το βασικό πυρήνα αυτής της Ιδεολογίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ορισμό του Έθνους; Δεν πιστεύουμε σε μία κοινότητα ανθρώπων που έτυχε να ζουν μαζί και συμβιούν κάτω από ένα νομικό καθεστώς όντας διαφορετικής φυλής, θρησκείας και γλώσσας. Αυτό δεν είναι Έθνος.

Επειδή λοιπόν, κάποιοι στην χώρα δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην Ευρώπη, θα πρέπει να τους πληροφορήσουμε ότι τόσο το κόμμα του Σαλβίνι, όσο και το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, από τον καιρό που αποχώρησε ο Ζαν Μαρί Λεπέν, δεν είναι κόμματα εθνικιστικά και ήταν απόλυτα φυσικό να μη θέλουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να μη τους θέλει. Το ίδιο συμβαίνει και με το κόμμα της Γερμανίας AfD, που έχει σαν πρόεδρό της μία κυρία, η οποία δηλώνει λεσβία και είναι παντρεμένη με γυναίκα ασιατικής καταγωγής και έχουν μάλιστα υιοθετήσει και δύο παιδιά!

Όσοι λοιπόν, θέλουν να μιμηθούν αυτά τα κόμματα, για να αυξήσουν τα ποσοστά τους, καλή τους επιτυχία…

Θα ασχοληθούμε στο κείμενο αυτό με την περίπτωση ενός στελέχους του κόμματος της Μαρίν Λεπέν για να πάρετε μία ιδέα σε τι αναφερόμαστε.

Iστορικά ορίζετο ένα άτομο Γάλλος όταν οι πρόγονοι του ήταν Γάλλοι σύμφωνα με την αρχή της υπεροχής της πατρικής σχέσης (δικαίωμα του αίματος ή jus sanguinis ). Αυτό βεβαίως την εποχή που ίσχυε ο Κώδικας του Μεγάλου Ναπολέοντα του 1804, που έλεγε:

“Η εθνικότητα είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό του ατόμου, μεταδίδεται όπως το οικογενειακό όνομα, από την καταγωγή. Χορηγείται μία για πάντα κατά τη γέννηση και δεν εξαρτάται πλέον από τη διαμονή στο έδαφος της Γαλλίας ».

Αυτά βεβαίως δεν ισχύουν σήμερα στην Γαλλία, αφού με νόμους που κατ’ ουσίαν καταργούν την έννοια του Έθνους, έχουν πολιτογραφήσει Αφρικανούς και Ασιάτες όλων των εθνών σαν Γάλλους πολίτες. Ένας από αυτούς και το στέλεχος της Μαρίν Λεπέν στο οποίο θα αναφερθούμε.

Ο Hossam Boutros Messiha γεννήθηκε το 1970 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης. Έζησε στην Κολομβία από την ηλικία των 3 έως 7 ετών. Στην ηλικία των 8 ετών, έφτασε με την οικογένειά του στη Γαλλία και σύμφωνα με πληροφορίες “δεν μιλούσε ούτε μια λέξη Γαλλικά”.

Ο Messiha ξεκίνησε την καριέρα του ως υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος το 2005. Διορίστηκε αναπληρωτής υφυπουργός διοίκησης στο Υπουργείο Άμυνας το 2014. Ο Messiha αμέσως μετά έγινε σύμβουλος της Marine Le Pen. Ήταν υποψήφιος στις Γαλλικές εκλογές του 2017.

Ο Messiha έγινε πολιτογραφημένος Γάλλος πολίτης σε ηλικία 20 ετών, αλλάζοντας το όνομά του σε “Jean”! Έχει περιγραφεί ως «φυσικοποιημένος εθνοτικός Γάλλος » ( Γάλλος : Français de souche par naturalization ) και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι «Άραβας έξω, Γάλλος μέσα».

Θέλετε και εσείς λοιπόν ένα κόμμα, που να έχει “νατουραλιζέ Έλληνες”; Που να είναι έξω Άραβες, Κογκολέζοι, Πακιστανοί και μέσα Έλληνες; Εάν θέλετε το έχετε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός εάν πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να υπάρχει κόμμα, δεν λέμε εθνικιστικό, λέμε απλά εθνικό ή έστω και πατριωτικό, το οποίο να θέλει να μιμηθεί τον Σαλβίνι και την Λεπέν.

Οι δρόμοι είναι ανοικτοί και τα σκυλιά δεμένα…

Exit mobile version