Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι ενώνει τον Μητσοτάκη με τον απατεώνα Φιγιόν που κατέληξε στη φυλακή;

Τι ενώνει τον Μητσοτάκη με τον απατεώνα Φιγιόν που κατέληξε στη φυλακή;

«Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα! Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και οτι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια)», έγραφε στις 27 Νοεμβρίου 2016 ο Κούλης Μητσοτάκης.

Όμως, κάτι ξέχασε, κάτι ξέχασε…

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση για κλοπή και απάτη εις βάρος του γαλλικού δημοσίου, εκ των οποίων τα δύο χωρίς αναστολή, και πρόστιμο 375.000 ευρώ καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, για το σκάνδαλο με τις πλασματικές θέσεις εργασίας προκειμένου να πληρώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του για δουλειά που δεν είχαν κάνει ποτέ. Επίσης, ο Γάλλος πολιτικός δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε πολιτικό αξίωμα για δέκα χρόνια.

Τέλος, το ζεύγος Φιγιόν και ο συγκατηγορούμενός του, ο Μαρκ Ζουλό, πρώην αναπληρωματικός του Φρανσουά Φιγιόν στην περιφέρεια Σαρτ, καταδικάσθηκαν επίσης να επιστρέψουν στο γαλλικό Κοινοβούλιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο κοινός τους αγώνας κατά του… λαϊκισμού κι ότι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα. Αυτό που… ξέχασε να γράψει ο Μητσοτάκης, είναι ότι τους ενώνει και η κατάχρηση δημοσίου χρήματος, προς όφελος των οικογενειών τους.

Κι αυτό που δεν τους ενώνει –ακόμα- είναι ότι ο ένας είναι πρωθυπουργός κι ο άλλος κατέληξε στη φυλάκα! Αλλά, μηδένα προ του τέλους μακάριζε…

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Exit mobile version