Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανοίγει πάλι τον Έβρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Οργή και αντιδράσεις από λαό και συνοριοφύλακες

Ανοίγει πάλι τον Έβρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Οργή και αντιδράσεις από λαό και συνοριοφύλακες

Το “σόου” του Έβρου που έστησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα κανάλια έκανε την δουλειά του και τώρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη με Ερντογάν αλλάζουν τα πράγματα και έτσι αποφασίστηκε να ανοίξουν και πάλι οι Καστανιές στον Έβρο!

Η απόφαση αυτή προκαλεί όπως είναι φυσικό αντιδράσεις. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ζητάει από την κυβέρνηση να «πάρει πίσω» την εξαγγελία, καθώς θεωρεί αδιανόητο να ανοίξουν τα σύνορα στις Καστανιές μετά από όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή, με την προσπάθεια χιλιάδων αλλοδαπών να εισέλθουν εντός ελληνικού εδάφους.

«Υπάρχει φοβερή αντίδραση στον κόσμο. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως σκέψη το άνοιγμα των συνόρων στις Καστανιές. Ξεκάθαρα» τόνισε.

Άτοπο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θεωρεί το άνοιγμα των Καστανιών και ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, σημείωσε ότι οι ροές των παράνομων μεταναστών στην περιοχή συνεχίζονται και οι συλλήψεις τους είναι σχεδόν καθημερινές.

«Αυτή τη χρονική στιγμή είναι άτοπο να μιλάμε για άνοιγμα των συνόρων στις Καστανιές. Δεν είναι η ώρα να ανοίξει το φυλάκιο με όλα αυτά που ζήσαμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο» είπε ο κ. Γιαλαμάς και πρόσθεσε ότι οι περιπολίες κατά μήκος των συνόρων είναι ενισχυμένες και πραγματοποιούνται καθημερινά: «Δεν έχουν σταματήσει οι ροές και οι συλλήψεις πλέον αρχίζουν να είναι καθημερινές» είπε.

Λαθρομετανάστες μπαίνουν, λοιπόν, καθημερινά από τον Έβρο, αλλά τα κανάλια δεν λένε τίποτα… Εικονική πραγματικότητα και μάλιστα καλοπληρωμένη στην υπηρεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Exit mobile version