Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βούλιαξαν τα δημόσια έσοδα τον Ιούνιο – Μεγάλες οι ανατροπές στον προϋπολογισμό

Βούλιαξαν τα δημόσια έσοδα τον Ιούνιο - Μεγάλες οι ανατροπές στον προϋπολογισμό

Μηνύματα καταβαράθρωσης των δημοσίων εσόδων τον Ιούνιο φθάνουν στο υπουργείο Οικονομικών με την βουτιά στις εισπράξεις να φθάνει στο 40% ανεβάζοντας στο κόκκινο την αγωνία των επιτελών καθώς αντίστοιχες ενδείξεις έρχονται και από το μέτωπο του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ξενοδόχων οι κρατήσεις στους περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τη πληρότητα να μην ξεπερνάει το 20%.

Οι εκτιμήσεις για τις παρενέργειες στο κλάδο αναθεωρούνται επί το δυσμενέστερο με κυρίαρχο πλέον το σενάριο για μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων σε ποσοστό πάνω από το 60%, πράγμα που σημαίνει πλήγμα στο ΑΕΠ άνω του 5% και απώλειες τουλάχιστον 250.000 θέσεων εργασίας.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική ότι η πτώση των ταξιδιωτικών εισπράξεων για το 2020 αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους κλάδους των καταλυμάτων, της εστίασης και των μεταφορών, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της δαπάνης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Exit mobile version