Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκίνησε η διαδικασία για να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία (Βίντεο)

Ξεκίνησε η διαδικασία για να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία (Βίντεο)

Καμία αντίδραση από το ψευτορωμαίικο – Δεν μίλησε για αυτό το θέμα με τον Ερντογάν στο τηλεφώνημά τους ο Μητσοτάκης 

Η Αγία Σοφία δεν είναι ένας απλός Ναός. Είναι σύμβολο αιώνιο του Έθνους και αφορά οπωσδήποτε όλους τους Έλληνες. Όμως δεν βλέπουν έτσι το θέμα ούτε οι φιλελεύθεροι ολετήρες της δεξιάς, ούτε οι μαρξιστές εθνομηδενιστές.

Τα τελευταία νέα δεν είναι καλά. Ξεκίνησε η ακροαματική διαδιακασία στο Συμβούλιο Επικρατείας στης Τουρκίας που θα κρίνει την αλλαγή χρήση του Nαού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο και θέλουν να μετατραπεί σε τζαμί. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση πρέπει να εγκριθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει η Sabah ”κατά τη διάρκεια της ιστορικής ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στο 10ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ενάγων άκουσε τις αξιώσεις του Συνδέσμου για την Υπηρεσία των Ιστορικών Ιδρυμάτων. Η δίκη της Αγίας Σοφίας έληξε! Το δικαστήριο δεν ανακοίνωσε την απόφαση! Η απόφαση θα συνταχθεί αργότερα επί της αγωγής που κατατέθηκε με το αίτημα για ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 1934 σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο.

Όπως μεταδίδει η Yeni Şafak ο εισαγγελέας σημείωσε ότι η χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείου ήταν στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης και ότι δεν υπήρχε παραβίαση του νόμου. Αν μετατραπεί σε τζαμί και δοθεί στη χρήση της ισλαμικής λατρείας θα επανέλθει στο καθεστώς που προϋπήρχε πριν 89 χρόνια.

Αν τελικά το 10ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφανθεί για την ακύρωση της απόφασης του του 1934 και εάν αυτή η απόφαση καταστεί οριστική, η απόφαση πρέπει να εκτελεστεί εντός 30 ημερών.

Exit mobile version