Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και οι… “χουντικοί” της ΝΔ

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και οι… “χουντικοί” της ΝΔ

Στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής”, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, έγραψε ένα εκτενές άρθρο-αφιέρωμα, τιμώντας την επέτειο του θανάτου του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, Γεωργίου Παπαδοπούλου.

Αποκάλυπτε την δολερή μεθόδευση με την οποία η ΝΔ φυλάκισε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τους Αξιωματικούς, ενώ είχε υπογράψει αμνηστία ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στις 26 Ιουλίου του 1974 και αμνηστία χορηγηθήσα δεν ανακαλείται βάσει του Συντάγματος! Επίσης αναφέρει ότι η περίφημη μεταπολίτευση έδωσε την δυνατότητα στους Αξιωματικούς να εγκαταλείψουν την χώρα, αλλά αρνήθηκαν!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που εξαπάτησε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο η Νέα Δημοκρατία. Τα ίδια έκανε και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν μάλιστα τότε με δημόσια δήλωσή του ένας ξεχωριστός πατριώτης, που ανήκε στην αριστερά, ο Ανδρέας Λεντάκης, που είχε διωχθεί επί 21ης Απριλίου, είχε πάρει δημόσια θέση υπέρ της αποφυλακίσεώς τους. Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες σε ένα δημόσιο νοσοκομείο μία ημέρα του Ιουνίου του 1999.

Το κείμενο αυτό γράφεται για όλους αυτούς, οι οποίοι για δεκαετίες ολόκληρες ψηφίζουν την Νέα Δημοκρατία και παριστάνουν ταυτόχρονα και τους υμνητές του Γεωργίου Παπαδοπούλου. Πως είναι δυνατόν όμως να είναι με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο όταν στηρίζουν το κόμμα, που όχι μόνον τον φυλάκισε, αλλά και τον άφησε να πεθάνει στην φυλακή; 

Exit mobile version