Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μην παίζετε ποτέ σκάκι με λευκά πιόνια, γιατί θα σας πούνε ρατσιστή!

Μην παίζετε ποτέ σκάκι με λευκά πιόνια, γιατί θα σας πούνε ρατσιστή!

Ο Κροάτης σκακιστής Αντόνιο Ράντιτς κατήγγειλε ότι το YouTube κατέβασε ανάρτησή του γιατί είπε ότι… τα λευκά πιόνια είναι καλύτερα από τα μαύρα. 

Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έστειλε προειδοποίηση στον σκακιστή ότι το περιεχόμενο του -μια συζήτηση του με τον Αμερικανό-Ιάπωνα σκακιστή Χικάρου Νακαμούρα- ήταν «βλαβερό κι επικίνδυνο».

«Αυτό που συνέβη είναι ότι το βίντεό μου δεν κατέβηκε επειδή κάποιος υπάλληλος του YouTube είπε: “Εντάξει, αυτό είναι ένα βλαβερό και επικίνδυνο περιεχόμενο, ας το κατεβάσουμε”» σημείωσε ο Ράντιτς, του οποίου το κανάλι έχει κοινό μεγαλύτερο των 700 χιλ. Σύμφωνα με τον σκακιστή, ο αλγόριθμος του YouTube εντόπισε «ρατσιστικά λόγια» στο βίντεο του τύπου «Εάν τα μαύρα πάνε στο D6 αντί για το C6, τα άσπρα θα είναι πάντα καλύτερα» σχολίασε ο Ράντιτς.

Και όπως τόνισε ο σκακιστής, ο αλγόριθμος του YouTube, με την τωρινή κατάσταση στον κόσμο, ίσως βάλει στόχο οποιοδήποτε άλλο από τα 1.800 βίντεό του στο κανάλι του, γιατί όλα είναι «μαύρα εναντίον άσπρων μέχρι θανάτου, σε κάθε βίντεο»

Exit mobile version