Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομιλία για την Μάχη του Διρού στην Τ.Ο. Αθηνών

Ομιλία για την Μάχη του Διρού στην Τ.Ο. Αθηνών

Το Σάββατο 4 Ιουλίου στην γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Τ.Ο. Αθηνών πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου από τον ιατρό Παναγιώτη Κελεπούρη με θέμα την μάχη του Δυρού.

Ο Συναγωνιστής εξιστόρησε την κρίσιμη περίοδο που η επανάσταση κινδύνεψε από την εισβολή του Ιμπραήμ πασά στον Μοριά και την επίθεση του στην αδούλωτη Μάνη στην περιοχή της Βέργας, όπου τον σταμάτησε ο Μανιάτικος Στρατός.

Αμέσως έστειλε μια δύναμη 3.000 Τουρκοαιγυπτίων να αποβιβαστεί στον Δυρό οπού υπήρχε μόνο άμαχος πληθυσμός και να τους χτυπήσουν από τα νώτα. Μόλις όμως εντοπίστηκαν τα Τουρκικά πλοία οι Μανιάτισσες, αντί να τρέξουν να κρυφτούν στον Ταΰγετο όρμησαν μαζί με τους γέροντες με ότι όπλο είχαν, και κυρίως με τα δρεπάνια που είχαν για το θέρισμα, για να τους “υποδεχτούν”. Επίσης έστειλαν απόκριση στη Βέργα και είπαν στους άντρες να κρατήσουν τις θέσεις τους και να μην ανησυχούν γιατί θα κανονίσουν τους Τούρκους όπως τους αξίζει…

Από την σφοδρή επίθεση τους μόνο 400 στρατιώτες επιζούν γυρνώντας κολυμπώντας στα πλοία. Η μανία των Ελληνίδων ήταν τέτοια που κυνηγούσαν τους εισβολείς ακόμα και στην θάλασσα!

Τέλος τον λόγο πήρε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος και αφού τόνισε το γεγονός ότι τα γραφεία είναι γεμάτα εν μέσω καύσωνα, κάλεσε όλους πιστούς στην Ιδέα της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού να είναι την Τετάρτη στην συγκέντρωση του κινήματος. Η εκδήλωση έκλεισε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον ύμνο του Κινήματος.

Exit mobile version