Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργανωτική ανασύνταξη και όχι αναθεώρηση Ιδεών

Οργανωτική ανασύνταξη και όχι αναθεώρηση Ιδεών

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των προγραμματισμένων οργανωτικών συνδιασκέψεων, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, άπασες οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μαζική προσέλευση κόσμου, μαχητικό πνεύμα και κλίμα ενότητας. Τα συμπεράσματα που διεξάγονται από τις πρώτες αυτές συναντήσεις δεν αφορούν μόνο την οργανωτικότητα του κινήματος, αλλά το πνεύμα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς για την κάθαρση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από στοιχεία καιροσκοπικά, που ομολογουμένως είχαν παρεισφρήσει αμέσως μετά από τις αλλεπάλληλες εκλογικές επιτυχίες των περασμένων ετών.

Είναι δεδομένο ότι μια εκλογική ήττα και μάλιστα σαν αυτή του περασμένου Ιουλίου, όπου για μόλις 3.000 ψήφους η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδο της στη βουλή, απογοήτευσε όσους εργάστηκαν μεθοδικά για την επικράτηση της εθνικιστικής ιδέας απέναντι στα ελεγχόμενα από το σύστημα «πατριωτικά» αναχώματα και τον εθνομηδενιμό που εκατέρωθεν εκφράζουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι λογικό αφού έχει τονιστεί με κάθε δυνατό τρόπο η αναγκαιότητα επιβίωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όντας η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει την ικανότητα αλλά και τη θέληση να επιφέρει ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικές θέσεις που αναμφισβήτητα θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον, έχει πολλάκις επισημανθεί ότι η απουσία του εθνικιστικού λόγου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα οδηγήσει σε πλήρη ασυδοσία την κυβέρνηση, τα σχέδια της οποίας θα υποστηρίζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ οι όποιες διαφωνίες θα εκφράζονται με μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία και την επιδίωξη κομματικών συμφερόντων.

Δυστυχώς, όμως, η προπαγάνδα του συστήματος και ο βρόμικος πόλεμος από άτομα που στην πορεία του χρόνου απέδειξαν τις πραγματικές τους προθέσεις λειτούργησαν εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και μοιραία υπέρ του συστήματος, που την ήθελε με κάθε τρόπο εκτός πολιτικού παιχνιδιού. Όλο αυτό το διάστημα το κίνημα όχι μόνο δε δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του, αλλά αναδείχτηκε με την πολυμέτωπη δράση του σε πολιτικό φορέα που αποτελεί μοναδική ελπίδα για τον λαό, γεγονός που και οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν με ποσοστά τα οποία θα ήταν αδιανόητο να αποσπάσει ένα κόμμα υπό πλήρη αποσύνθεση και διάλυση.

Οι εχθροί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχουν αντιληφθεί ότι ούτε η εκλογική αποτυχία, ούτε η φίμωση και η πολιτική ομηρία λόγω της δίκης μπορεί να αφανίσει το κίνημα και για το λόγο αυτό προωθούνται (κυρίως στο διαδίκτυο) φωνές που κάνουν λόγο για μια ολική στροφή προς τον πατριωτισμό, όπου πατριωτισμός εννοείται ένα κακό αντίγραφο του φιλελευθερισμού που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για αποκήρυξη του εθνικισμού γιατί αυτός προωθεί το… μίσος και τη σύγκρουση, χωρίς βέβαια να λείπουν κι εκείνοι που επιθυμούν ένα κόμμα αστικό, όπου κάθε έννοια αξιοκρατίας θα είναι άγνωστη.

Δυστυχώς για όλους αυτούς που δήθεν ανησυχούν για την πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Ασφαλώς και χρειάζεται οργανωτική ανασύνταξη, ώστε να αναδειχθούν νέα πρόσωπα και νέα στελέχη, όπως αναγκαία είναι και η επικαιροποίηση του πολιτικού μας μηνύματος προς το λαό, γεγονός που θα λάβει επισημοποιηθεί προς το πανελλήνιο στο προσεχές συνέδριο.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι διατεθειμένη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας και να αναθεωρήσει τις Ιδέες της για λίγες ψήφους παραπάνω, γιατί αυτό θα ήταν ανέντιμο απέναντι στους πιστούς του εθνικισμού που αποδεδειγμένα υπάρχουν και μας στηρίζουν, αλλά και απέναντι στην Ιστορία του κινήματος, τους νεκρούς του και τους αμέτρητους αγώνες που δόθηκαν κάτω από τα μαυροκόκκινα λάβαρα με σύμβολο τον μαίανδρο. Για εμάς ανασύνταξη σημαίνει εφαλτήριο για νέους αγώνες κι όχι αφορμή για ενσωμάτωση σε ένα σύστημα στο οποίο ποτέ δεν ανήκαμε αλλά και ούτε θέλουμε να αποτελούμε μέρος του.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Exit mobile version