Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ρωσία, ο Στάλιν, η παγκοσμιοποίηση και το δίκαιο της Ιστορίας

Η Ρωσία, ο Στάλιν, η παγκοσμιοποίηση και το δίκαιο της Ιστορίας

Συνένοχες οι υπερδυνάμεις του Μεταπολέμου για την σημερινή κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο

Οι μεγάλοι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση και ηγέτης της Σοβιετικής Ενώσεως ήταν ένας μεγάλος εγκληματίας, ο Ιωσήφ Στάλιν. Οι δύο αυτές υπερδυνάμεις, η μία φιλελεύθερη και η άλλη κομουνιστική έπαιξαν κυριολεκτικά τον κόσμο στα ζάρια και σφαγιάσαν λαούς για μισό σχεδόν αιώνα μέχρι την κατάρρευση του μπολσεβικισμού και την πτώση της Σοβιετικής Ενώσεως με την περεστρόϊκα.

Μετά από περιπέτειες, στην θέση της Σοβιετικής Ενώσεως δημιουργήθηκε μία νέα Ρωσία, η οποία διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.

Το δίκαιο της Ιστορίας απαιτεί όμως, εάν πραγματικά η Ρωσία θέλει να είναι ο σημαιοφόρος του αγώνα των Εθνών και των Πατρίδων κατά της παγκοσμιοποίησης, να μην εμφανίζεται ως η κληρονόμος του αιμοσταγούς καθεστώτος της Σοβιετικής Ενώσεως. Αυτό γιατί τότε καθίσταται απόλυτα συνένοχη στα όσα συμβαίνουν σήμερα με την παγκοσμιοποίηση, αφού τελικά ο μπολσεβικισμός δεν ήταν τίποτε άλλο από ένας κρατικός καπιταλισμός το ίδιο εχθρικός προς την Ιδέα του Έθνους με τον φιλελευθερισμό.

Υ.Γ.: Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της εικόνας το γεγονός ότι πρώην κομουνιστές, οι οποίοι υπηρετούσαν τα συμφέροντα της Σοβιετικής “μαμάς” Μόσχας, σήμερα είναι σε θέσεις κρίσιμες και υπερασπίζονται τα συμφέροντα δήθεν της Ρωσίας.

Exit mobile version