Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολιτική ή Ιδεολογία; Ερώτημα πονηρό χωρίς ουσία

Πολιτική ή Ιδεολογία; Ερώτημα πονηρό χωρίς ουσία

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ “ΛΑΪΚΙΣΜΟ” ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

“Τον ήρωα τον γνωρίζεις απ΄ την πτώση
και τον δειλό απ΄ τ΄ ανεβάσματα που δεν τού αξίζει.
Του πρώτου τ΄ όνομα το ψιθυρίζει
στ΄ αφτιά του λαού ένας άγνωστος με πλούσια γνώση.

Τ΄ όνομα του άλλου το σαλπίζει
και με τα τύμπανα το διαφημίζει
στην αγορά ο εσμός των εργολάβων.”

Παναγιώτης Κανελλόπουλος


Το 1992 άρχισε κατ’ ουσίαν ο πολιτικός αγώνας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ξεκαθαρίσαμε όμως εξ’ αρχής και δημόσια και εγώ προσωπικά με την υπογραφή μου σε κείμενα ότι η προσπάθεια για πολιτική επιτυχία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε άρνηση της Ιδεολογίας μας, σε καταπάτηση των Αρχών και των Αξιών μας και έγραφα στο βιβλίο: “ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ”, τα εξής σχετικά με την σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Ιδεολογίας και Πολιτικής:
“Είναι απαίτηση των καιρών η δημιουργία ενός λαϊκού εθνικιστικού Κινήματος, Κινήματος Επαναστατικού, με περιεχόμενο Ιδεολογικό και Πολιτικό. Ιδεολογικό και πολιτικό γιατί πολιτική χωρίς Ιδεολογία είναι ευκαιριακή ψηφοθηρία και Ιδεολογία χωρίς πολιτική είναι φιλολογική ασχολία. Σκέψη και Δράση μαζί στον δρόμο για μία Επανάσταση ψυχών, που θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που θα δώσει στον λαό μας κοινωνική δικαιοσύνη και θα δείξει έναν νέο δρόμο στον Ελληνικό Πολιτισμό. Ένα Κίνημα πολιτικό, που θα πολεμήσει την Κεφαλαιοκρατία και τον Κοσμοπολιτισμό, που θα μιλήσει στον Λαό με την σκληρή γλώσσα της Αλήθειας και του καθήκοντος.”

“Ευκαιριακή ψηφοθηρία και φτηνός λαϊκισμός”

Στην πολιτική πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το 2012 έως το 2020 κάποιοι δυστυχώς στην πράξη κινήθηκαν εντελώς διαφορετικά από αυτό το οποίο υπήρξε η Γραμμή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και έκαναν ευκαιριακή ψηφοθηρία, μάχη εντυπώσεων και φτηνό λαϊκισμό. Πίστεψαν ότι η “δικαίωση” του Κινήματός μας θα είναι κάποια ευκαιριακά “ζήτω” ενός απρόσωπου όχλου και όχι το να εμπνεύσουμε ανθρώπους, μιλώντας στην ψυχή τους με Ιδέες και με ένα Όραμα για την Νέα Ελλάδα.

Όχι μόνον παραμελήθηκε πλήρως ο Ιδεολογικός Αγώνας, αλλά και περιθωριοποιήθηκε και έτσι φυσιολογικά ήλθε και η πτώση και των εκλογικών ποσοστών γιατί πολλοί από αυτούς που γοητεύτηκαν από την εικόνα και τον δυναμισμό μας, δεν είχαν ποτέ τους πακτώσει μέσα τους μία πεποίθηση Ιδεολογική και οι εικόνες και οι εντυπώσεις, πόσο μάλλον όταν βρωμάνε “λαϊκισμό, ξεθωριάζουν και τελειώνουν και μόνο οι Ιδέες μένουν και στεριώνουν τους Πιστούς Αγωνιστές ενός Κινήματος.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καλείται σε μία χώρα, στην Ελλάδα μας, να γίνει και πάλι ένας φάρος Ιδεών και να προσελκύσει δίπλα της αυτούς, που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν χωρίς συμφέρον προσωπικό για Ιδέες τους και όχι τους καιροσκόπους που αναζητούν μία ευκαιρία για να φανούν από το πουθενά, που ευρίσκονται και όχι τους μωροφιλόδοξους, που φαντάζονται ότι έτσι εύκολα ένα ολόκληρο Σύστημα θα αφήσει μια δύναμη Ιδεολογική και Πολιτική, που στέκεται απέναντί του, να του φράξει τον δρόμο, έναν δρόμο παρακμής και κατάρρευσης όλων των Αξιών.

“Τα υπερφίαλα ψεύδη και μια τραγελαφική αισιοδοξία”

Γοητευμένοι από εικόνες απατηλές και εντυπώσεις άνθρωποι χωρίς καμία παιδεία και το χειρότερο χωρίς χαρακτήρα και ήθος, βρέθηκαν στο πλάι μας σε όλες τις βαθμίδες του Κινήματος και αυτοί μοιραίο ήταν να φύγουν στην πρώτη δύσκολη στιγμή. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι, που αναζητούσαν την δόξα της στιγμής, τους έτρεφαν συνεχώς με υπερφίαλα ψεύδη μια σχεδόν τραγελαφικής αισιοδοξίας για ποσοστά ακόμη και του 20% και 30%, που δεν υπήρχαν.

Η αισιοδοξία αυτή και η προσδοκία για αυτό που θα ερχόταν και δεν ήλθε ποτέ, γέννησαν μοιραία την απαισιοδοξία και την αποχώρηση και ήταν, αξίζει τον κόπο να το αναφέρουμε, οι ευρωεκλογές του 2014 όταν ενώ ευρισκόμουν στις φυλακές του Κορυδαλλού, μου μιλούσαν συγκεκριμένα πρώην στελέχη του κόμματος για ποσοστά 15% και 20% και βεβαίως τους έλεγα ότι ήταν εκτός πραγματικότητος. Ήταν θλιβερό, γιατί όντας στην φυλακή, μη βλέποντας ανθρώπους είχα καλύτερη και ακριβέστερη εικόνα του πολιτικού γίγνεσθαι από αυτούς που ήταν έξω! Και έτσι φτάσαμε στο 9,4%, που βεβαίως και οφείλετο στο γεγονός ότι είχε δοθεί μια τεράστια δημοσιότητα σε επίπεδο παγκόσμιο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στην φυλάκισή μου και στο ότι κάθε ημέρα όλα τα δελτία ειδήσεων αφιέρωναν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ περισσότερα από 30 λεπτά το καθένα.

Είχαμε μια κολοσσιαία δυσφήμιση, η οποία τελικά ήταν διαφήμιση. Αυτή έφερε το 9,4% και αυτό το κατάλαβε το Σύστημα και για τον λόγο αυτό σιγά-σιγά άρχισε να στήνει μία πελώρια συνωμοσία σιωπής, που έφτασε στο σημείο του πλήρους αποκλεισμού μας στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Ας επανέλθουμε όμως στο 2014 και στο 9,4%. Ένα ποσοστό, το οποίο συνετρίβη μέσα σε επτά μόνον μήνες και από 9,4% έγινε 6,3% τον Ιανουάριο του 2015 και ποιος έφταιγε για αυτό; Μήπως εγώ που ευρισκόμουν στην φυλακή; Όχι, βέβαια… Έφταιγε προπαντός το μεγάλο παραμύθι, που είχαν πουλήσει κάποιοι οι οποίοι ονειρευόντουσαν το 2014 ποσοστά 15% και 20% και οι οποίοι ταυτόχρονα άρχισαν, ναι από τότε άρχισαν, να φθείρουν την προσωπική μου εικόνα προκειμένου να ανοίξει ο δικός τους προσωπικός δρόμος.

“Μια Νέα Πορεία, απαλλαγμένη ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τακτικές μοιραίες”

Επιστρέφουμε στο 2020 και έχω την πεποίθηση ότι η νέα μας πορεία θα είναι απαλλαγμένη ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τακτικές μοιραίες, οι οποίες οδήγησαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε μία σημαντική απώλεια πολιτικών δυνάμεων. Να καταλάβουμε επί τέλους ότι χρειάζεται αγώνας σκληρός και προπαντός ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, γιατί χωρίς ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ δεν πάμε πουθενά!

ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ να αναζητήσουμε τον δρόμο για να κερδίσουμε τις Ψυχές των Συμπατριωτών μας με Εικόνες και Πρότυπα, που αγγίζουν και έρχονται μέσα από τα βάθη αυτής της ίδιας της φυλετικής Ψυχής, με Φλόγες Ιερές και καθαγιασμένες και με Λάβαρα Τίμιων Εθνικών Αγώνων, που έρχονται μέσα από τους Αιώνες και όχι με υστερικές κραυγές, φτηνό λαϊκισμό και κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version