Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών η Τουρκία

Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών η Τουρκία

“Πόντιος Πιλάτος” οι ΗΠΑ και το όργανό τους, το ΝΑΤΟ

Από την Λιβύη που βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Τουρκία επιμένει στο να μην υπάρχει Ελληνικός στρατός ούτε και δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας μας στα Ελληνικά νησιά και ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί το τετελεσμένο! Στην θέση αυτής της Τουρκίας δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια θέση επίσημη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η οποία να στηρίζει την εθνική μας κυριαρχία!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην δημοσιογράφο του BBC Ορλα Γκουερίν, κατηγόρησε την Ελλάδα για τις επισκέψεις αξιωματούχων στα νησιά ότι προβαίνουν «σε υπερβολικές τελετές και επισκέψεις σε βραχονησίδες».

Αναφερόμενος στις εντάσεις στο Αιγαίο, ο Ακάρ επανέλαβε ότι με βάση τη Συμφωνία της Λωζάννης 23 νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν «αλλά 16 από αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν από τον γείτονά μας».

Το θράσος της Τουρκίας ξεπερνά κάθε όριο, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεωρεί παραβίαση της κυριαρχίας της την επίσκεψη Ελλήνων Υπουργών και βουλευτών στα Ελληνικά νησιά! Το θράσος όμως αυτό έχει ξεπεράσει κάθε όριο γιατί απέναντί τους έχουν ένα δειλό και πολιτικό κατεστημένο, που ακολουθεί κατ’ εντολήν των ΗΠΑ την ολέθρια πολιτική της ελληνοτουρκικής “φιλίας”.

Exit mobile version