Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μία αναφορά του Κωνσταντίνου Τσάτσου, στον Καραμανλή το 1975 για την κυριαρχία της αριστεράς

Μία αναφορά του Κωνσταντίνου Τσάτσου, στον Καραμανλή το 1975 για την κυριαρχία της αριστεράς

Ένα προφητικό κείμενο είχε επιδώσει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Δεκέμβριο του 1975. Το 16σέλιδο δακτυλογραφημένο σημείωμα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό, περιελάμβανε υποδείξεις και παρατηρήσεις για την κυβερνητική πολιτική, με αναφορές στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τον Τύπο μεταξύ άλλων.

Το έγγραφο εντοπίστηκε στο Αρχείο Καραμανλή: «Απογραφή δυνάμεων στο τέλος του 1975»

Στο κείμενό του ο Κ. Τσάτσος επισημαίνει τον κίνδυνο μιας απόλυτης κυριαρχίας της αριστεράς, όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε τίποτε και έτσι φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Από το εκτενές αυτό κείμενο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

“Το 80% των Βιβλιοπωλείων διευθύνονται από αριστερούς. Και όταν πουλούν [μη] αριστερά βιβλία δεν τα προβάλλουν στις προθήκες. Σχεδόν τα κρύβουν.

Πολλά βιβλιοπωλεία γύρω από το Παν/μιο (τα θεωρούμενα φοιτητικά βιβλιοπωλεία) διαθέτουν κατά τα 90% αριστερά βιβλία.

“Σωρηδόν μεταφράζονται αριστερά βιβλία και με αυτά τρέφονται οι νέοι. Αφήνω ότι οι Τράπεζες δίνουν διαφημίσεις κυρίως στα αριστερά περιοδικά.

Ο διευθύνων τις δημόσιες σχέσεις στην Εθνική Τράπεζα και σε όλα τα παρακλάδια της είναι σαρξ εκ σαρκός του Βήματος…

Οι μη αριστεροί δυστυχώς, είτε είναι αδιάφοροι, μοναχικοί και υπερόπτες, είτε κιοτεμένοι. Πάντως δεν αγωνίζονται…

Η Ραδιοφωνία και Τηλεόραση διευθύνεται μεν από κατάλληλα πρόσωπα, αλλά όλο το σώμα των μέσων υπαλλήλων είναι κατά μεγάλη πλειοψηφία αριστερίζοντες.

Και μόνον αν επί κεφαλής έμπαινε κάποιος με γερή γροθιά θα τους περιώριζε· και θα τους εμπόδιζε να υποστηρίζουν υπούλως τους αριστερούς των φίλους.

Σε αυτούς άλλωστε τους μέσους υπαλλήλους οφείλονται α) τα εκάστοτε εμφανιζόμενα παρατράγουδα β) και η μη υιοθέτηση εκπομπών που δεν είναι αρεστές στους αριστερίζοντες.

Ετσι και στον Τύπο και στα άλλα μέσα Επικοινωνίας επικρατέστεροι είναι οι Αριστεροί.”

Exit mobile version