Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τους άνοιξε επικίνδυνα η όρεξη: Οι Τούρκοι εκτός από τα νησιά μας θέτουν ξανά ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη

Τους άνοιξε επικίνδυνα η όρεξη: Οι Τούρκοι εκτός από τα νησιά μας θέτουν ξανά ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη

«Έχουμε μουσουλμάνους πολίτες μας τουρκικής καταγωγής που ζουν εκεί, υπάρχει τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη…» είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Εκεί οδηγεί η πολιτική του ραγιαδισμού και των συνεχών υποχωρήσεων: Η Τουρκία έχει περάσει προ πολλού το στάδιο των προκλήσεων και πλέον ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ όλο και περισσότερα.

Μετά τις απειλές για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία εγείρει εκ νέου και θέμα των μουσουλμάνων της Θράκης, τους οποίους αποκαλεί «Τουρκική μειονότητα». Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ασφάλεια της Άγκυρας συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια των γειτονικών χωρών και της Μεσογείου. Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα, είπε ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη για διάλογο τόσο για το Αιγαίο όσο και για την μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης την οποία αποκάλεσε τουρκική!

«Μέσω διαπραγματεύσεων είναι πάντοτε δυνατόν, μιλώντας μεταξύ μας, να διανύσουμε απόσταση. Οι δύο ηγέτες κατά την τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία επέδειξαν βούληση προς αυτή την κατεύθυνση», αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν.

Ναι, αναφέρεται στο τηλεφώνημα όπου – κατά τ’ άλλα – μας έλεγαν ότι συνομίλησαν για την… πανδημία! Ωστόσο και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τους Τούρκους καθώς μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ είπε:

«Για το θέμα του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις αλλά έχω θέσει υπόψιν του Τούρκου προέδρου ένα σχέδιο για διάλογο…» ενώ λίγο μετά έκανε αναφορά και στο διεθνές δίκαιο, το οποίο είναι με το μέρος της Ελλάδας αλλά η Τουρκία έχει δείξει και στο παρελθόν, πως δεν την απασχολεί ιδιαίτερα…

Ποιο είναι όμως το «σχέδιο διαλόγου» με την Τουρκία και τι θα συμπεριλαμβάνει ο διάλογος αυτός; Κανείς δεν ξέρει. Όπως όλα δείχνουν θα υπερισχύσουν οι προτροπές της Μέρκελ αλλά και του αρμόδιου της Ε.Ε. για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, για «συνεργασία» της Ελλάδος με την Τουρκία.

Έρχεται ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

Exit mobile version