Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν έχουν τον Θεό τους: Περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες τον Δεκαπενταύγουστο! Έρχεται η ώρα των… Χριστουγέννων;

Δεν έχουν τον Θεό τους: Περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες τον Δεκαπενταύγουστο! Έρχεται η ώρα των… Χριστουγέννων;

Μέχρι τις 21 Αυγούστου παρατείνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας (της αφορισμένης Κεραμέως) και Υγείας η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες. Από την ημερομηνία καταλαβαίνετε ότι ο φετινός Δεκαπενταύγουστος των ορθοδόξων θα είναι κάπως… διαφορετικός και οι πιστοί θα γιορτάσουν μετά την Λαμπρή με τους κλειστούς Ναούς – και τον Δεκαπενταύγουστο με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πολύ λιγότερα άτομα στις εκκλησίες στην μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας καθώς για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100. Πχ σ’ έναν χώρο 200 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σ’ έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα το πολύ.

Για τα πανηγύρια και τις φιέστες, όπου εμφανίζονται πολιτικάντηδες δεν υπάρχει πρόβλημα! Εκεί δεν υπάρχει κορωνοϊός. Δεν είναι όμως πρόκληση μετά από όσα συνέβησαν την Λαμπρή, με αστυνομικούς και περιπολικά στους περίβολους των εκκλησιών μας, να δημιουργούν ζήτημα και τον Δεκαπενταύγουστο; Έρχεται και η σειρά των… Χριστουγέννων;

Exit mobile version