Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O κομμουνιστής Καλογρίτσας, ο σύντροφος Θεοδωρικάκος, οι αποκαλύψεις και η GPO

O κομμουνιστής Καλογρίτσας, ο σύντροφος Θεοδωρικάκος, οι αποκαλύψεις και η GPO

Για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας υπήρξε όλη του την ζωή κομμουνιστής και ήταν μάλιστα και κουμπάρος με τον Χαρίλαο Φλωράκη. Ξαφνικά ένα χρόνο μετά τις εκλογές και ίσως (;) λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, ο Καλογρίτσας θυμήθηκε όσα είχαν γίνει επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στρατευμένος κατ’ ουσίαν στις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σωστό είναι και χαιρόμαστε να γίνονται αποκαλύψεις, αλλά πρέπει να βλέπουμε και κάποια άλλα πράγματα όπως το ποιος λειτούργησε σαν γέφυρα μεταξύ Καλογρίτσα και ΝΔ.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO το 2000 μαζί με τον επίσης κομμουνιστή στο παρελθόν και ηγετικό στέλεχος της ΚΝΕ Θεοδωρικάκο. Όταν το 2016, ο Θεοδωρικάκος έγινε ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποχώρησε από πρόεδρος της εταιρείας, αλλά κράτησε για λογαριασμό της συζύγου του το 25%, το οποίο δύο χρόνια μετά έγινε 40% και σήμερα δεν έχει καθόλου ποσοστό, αλλά το 40% που είχε πήγε στον κουμπάρο του Μπογδάνου και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Πάτροκλο Κουδούνη!

Αυτές είναι οι διαδρομές και η ιστορία μιας από τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων, που “στήνουν” το πολιτικό παιχνίδι και μαζί με αυτήν και η ιστορία δύο πρώην κομμουνιστών, που σήμερα είναι στηρίγματα της δεξιάς ΝΔ. 

Exit mobile version