Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποφασίστηκε να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία;

Αποφασίστηκε να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία;

Όλοι οι Έλληνες, αλλά και όλοι οι Ορθόδοξοι πρέπει να αντιδράσουν – Ευκαιρία η τουρκική πρόκληση για ισχυρές Γεωπολιτικές συμμαχίες

Ο Okan Müderrisoğlu, συντάκτης της εφημερίδας Sabah δήλωσε πως αν και η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι στη διαδικασία καθαρογραφής ωστόσο ομόφωνα “ακυρώθηκε η απόφαση της μετατροπής της Αγ. Σοφίας σε μουσείο”.

Μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση στην NTV, ο Müderrisoğlu είπε “επιτρέψτε μου να μοιραστώ ό, τι έμαθα με το κοινό. Ελπίζω να μην κάνω λάθος. Αποφασίστηκε ομόφωνα. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι άκουσα ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα. Τουλάχιστον αυτό έμαθα. Δεν είμαι σε θέση να μεταφέρω μια απόφαση που δεν κοινοποιήθηκε στο κοινό εξ ονόματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι δικές μου είναι πληροφορίες παρασκηνίου ως αποτέλεσμα μιας δημοσιογραφικής δραστηριότητας. Άκουσα ότι αυτή η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και άκουσα ότι αυτή η απόφαση ήταν στη διαδικασία καθαρογραφής.”

Επίσης ο δημοσιογράφος Mehmet Ardıç, σύμβουλος του Ερντογάν, δήλωσε ότι το τουρκικό ΣτΕ αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του Κεμάλ, η οποία από το 1934 όριζε πως το σύμβολο της Ορθοδοξίας είναι μουσείο. Ο ”χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα”. Εκπρόσωπος ακόμη του κυβερνητικού κόμματος AKP δήλωσε πως στις 15 Ιουλίου θα ανοίξει σε τζαμί η Αγία Σοφία!”

Exit mobile version