Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χειροπέδες και σε αστυνομικό διευθυντή: Λαθραία τσιγάρα και διακίνηση λαθρομεταναστών

Χειροπέδες και σε αστυνομικό διευθυντή: Λαθραία τσιγάρα και διακίνηση λαθρομεταναστών

Μέχρι 4.000 ευρώ το κεφάλι ο λαθρομετανάστης και με τις ευλογίες αστυνομικού διευθυντή

Εξαρθρώθηκε συμμορία, που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία και παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών και λαθραίων τσιγάρων. Στη σπείρα συμμετείχαν και αστυνομικοί.

Την δράση τους εξακρίβωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Συνολικά κατηγορούνται 147 άτομα, εκ των οποίων 9 αστυνομικοί. Στο πλαίσιο του αυτόφωρου, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 14 άτομα, εκ των οποίων τα 3 είναι αστυνομικοί. Η σπείρα είχε κάνει ανασκαφή και σε αρχαίο τύμβο!

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ενέχεται σε 70 τουλάχιστον παράνομες ανασκαφές – έρευνες για την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων αντικειμένων ή θησαυρών, ενώ ως διευθύνων την οργάνωση φέρεται συλληφθείς ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα στις ανασκαφές που πραγματοποιούσαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνεται και ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο – σε αρχαία ελληνική τύμβο «τούμπα», στην περιοχή Τούμπας Πενταλόφου, που χρονολογείται στην ύστερη εποχή του χαλκού (2000-1100 π.Χ.).

Τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν πολύ καλά τις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, διέθεταν φορτηγά – αγροτικά οχήματα – εκσκαφέα και άλλα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι μετακινήσεις τους πραγματοποιούνταν με το υπηρεσιακό όχημα του συλληφθέντα αξιωματικού.

Exit mobile version