Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Δεν αφορά το ΚΚΕ” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις λέει ο Χρυσοχοΐδης

“Δεν αφορά το ΚΚΕ” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις λέει ο Χρυσοχοΐδης

«Η υπόθεση της ρύθμισης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δεν αφορά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ούτε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες, αλλά αυτές τις μικρές συγκεντρώσεις, που καθημερινά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, που με τις ευθύνες και της αστυνομίας – που πράγματι κλείνει πολλούς δρόμους, πολύ γρήγορα – γίνονται όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους».

Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Χρυσοχοΐδη και σε εμάς τουλάχιστον δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Μάλιστα χθες το βράδυ, κατα την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, επανέλαβε στην Βουλή τους επαίνους για το ΚΚΕ λέγοντας: «Αυτά που λέω δεν αφορούν εσάς, οι άνθρωποι σας είναι υποδειγματικοί, μην ανησυχείτε».

Θυμίζουμε ότι ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας, ΜΟΝΟ το ΚΚΕ είχε το… προνόμιο να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση, χωρίς η αστυνομία να επιχειρήσει να την αποτρέψει, όταν μάλιστα απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Έχουν τους λόγους τους όμως να χαϊδεύουν τους ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ, γιατί αυτοί στην κατάλληλη στιγμή έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παίξουν ρόλο-κλειδί, όπως για παράδειγμα στις μεγάλες συγκεντρώσεις του 2010 κατά του μνημονίου. Τότε που εκατοντάδες ΚΚΕδες λειτούργησαν ως εφεδρικές… διμοιρίες των ΜΑΤ για να διαλύσουν το πλήθος.

Ποιους αφορά όμως το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, αφού δεν αφορά το ΚΚΕ; Μα όλους τους υπόλοιπους, την μεγάλη μάζα των απελπισμένων Ελλήνων που θα θελήσουν να διαδηλώσουν… αρκετές φορές τον χειμώνα που έρχεται, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας έχει δέσει χειροπόδαρα με νέα μνημόνια. Για το ΚΚΕ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι δικά τους παιδιά…

Exit mobile version