Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιβάλλει διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα με την Τουρκία για το Αιγαίο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιβάλλει διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα με την Τουρκία για το Αιγαίο

Ως πότε θα αφήνουμε τις ξένες δυνάμεις να ξεπουλάνε τα εθνικά μας συμφέροντα; Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα είναι Ελληνικό και κάθε υποχώρηση είναι προδοσία.

Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα, το Αιγαίο είναι το Ελληνικό Αρχιπέλαγος εδώ και 4 χιλιάδες τουλάχιστον χρόνια και αποτελεί προδοσία της Ιστορίας μας αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση το βάλει στο τραπέζι και στο βρώμικο “παζάρι” της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε ήδη να έχει αντιδράσει στις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ, που μας καλεί για κατ’ ευθείαν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ενώ είναι δεδομένο ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Είναι φανερό ότι η ΕΕ παρεμβαίνει άμεσα εις βάρος της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας στο ενεργειακό παιχνίδι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και δεν βλέπει τις προκλήσεις της Άγκυρας. Οι Βρυξέλλες σέρνονται πίσω από τον Ερντογάν και η Αθήνα απλά παρακολουθεί …

Οι νέες δηλώσεις Μπορέλ, που τον αποκάλεσε ”φίλο” του Ελληνισμού ο Μητσοτάκης, είναι ξεκάθαρες. Η φράση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέπ Μπορέλ μιλάει ευθέως για… διαπραγματεύσεις! Ζητά από την Ελλάδα να διαπραγματευθεί τα δίκαιά της και την εθνική της κυριαρχία λέγοντας:

”Μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων όπου υπάρχουν διαφορές θα δοθεί λύση- αυτό συζητούσα με Τούρκους συναδέλφους στο τελευταίο μου ταξίδι – έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα πάνω στα οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε”.

Exit mobile version