Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά το Αιγαίο σειρά έχει η Θράκη για την Τουρκία

Μετά το Αιγαίο σειρά έχει η Θράκη για την Τουρκία

Θέμα “τουρκικής μειονότητας” έθεσε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη στην τηλεφωνική του συνομιλία

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξή του στο Anadolu, έθεσε το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί διαπραγματεύσεις για ζητήματα κυριαρχίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία και συνέχισε λέγοντας πως το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα «ζητήματα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη». Όπως αποκάλυψε ο Καλίν η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει «διάλογο» με την Ελλάδα για τα ζητήματα των “Τούρκων μουσουλμάνων” της Ελληνικής Θράκης».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος αξιωματούχος είπε με αφορμή την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν:

“Έχουμε μουσουλμάνους πολίτες μας τουρκικής καταγωγής που ζουν εκεί, υπάρχει τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, έχουν ζητήματα και άλλα θέματα. Μέσω διαπραγματεύσεων είναι πάντοτε δυνατόν μιλώντας μεταξύ μας να διανύουμε απόσταση.”

Εάν υπήρχε κυβέρνηση εθνική στην Αθήνα, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να κλείσει το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή.

Το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα με την ανθελληνική δράση του τουρκικού Προξενείου το έχει αναδείξει εδώ και πολλά χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ακόμη και με πορεία προς το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και βεβαίως και μέσα την Βουλή! Η κυβέρνηση των Αθηνών όμως κάνει ό,τι της πουν οι ΗΠΑ και για τις ΗΠΑ, η Τουρκία παραμένει πάντα το αγαπημένο παιδί…

Exit mobile version