Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήλωση Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για την Αγιά Σοφιά

Δήλωση Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για την Αγιά Σοφιά

Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση για την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία!

Αναμενόμενη η ενέργεια του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει αποθρασυνθεί πλήρως και προχωρεί από την μία πρόκληση στην άλλη. Η κυβέρνηση των Αθηνών θα έπρεπε να αντιδράσει δυναμικά στην τουρκική πρόκληση και να κτίσει νέες συμμαχίες απέναντι στην Τουρκία, που δεν θέλει μόνο την Γη μας, αλλά και την Ιστορία και τον πολιτισμό μας!

Όχι, κύριε Μητσοτάκη, όχι κύριοι του πολιτικού κατεστημένου, το θέμα με τον Ναό της Αγίας Σοφίας, που μετέτρεψαν οι Τούρκοι σε τζαμί δεν είναι “διεθνές”, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Η χιλιόχρονη Αυτοκρατορία της Πόλεως των Κωνσταντίνων είχε χαρακτήρα προπαντός ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ο Ανθέμιος και ο Ισίδωρος, που έκτισαν την Αγία Σοφία, χρησιμοποιώντας και σπαράγματα αρχαίων ναών, δεν ήταν εκπρόσωποι της… UNESCO, αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ! Σε αυτή την Εκκλησιά λειτουργήθηκε όλη η Ελληνική Ιστορία μέχρι τον τελευταίο Αυτοκράτορά μας Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Αυτή η Εκκλησιά είναι το σύμβολο, το όνειρο και ο πόθος ολόκληρου του Γένους μας.

Τραγική η δήλωση Μητσοτάκη για το θέμα, την οποία σας παραθέτουμε:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Λόγια, λόγια, λόγια κενά περιεχομένου και επί της ουσίας τίποτε! Όσο για αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα τολμήσει ο Ερντογάν να προχωρήσει σε αυτή τη πράξη και θα τον σταματήσουν “εθνικοκουτσαβακισμός” προς χρήσιν μικροπολιτική και τίποτε άλλο.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει ΧΡΕΟΣ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες: 

Α) Απομάκρυνση του Τούρκου Πρεσβευτή και κλήση του Έλληνα Πρεσβευτή στην Άγκυρα να γυρίσει στην Ελλάδα. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Β) Κλείσιμο τώρα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή.

Γ) Παύση κάθε εργασίας στο ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα και απόφαση να μη λειτουργήσει ποτέ.

Ήλθε η ώρα να μετρήσει η Ελλάδα ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι και ποιοι αυτοί που χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν προτεκτοράτο. 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version