Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα Έθνη δεν ζουν με υποχωρήσεις

Τα Έθνη δεν ζουν με υποχωρήσεις

Όποιος παρατηρήσει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά μετά την γκρίζα νύχτα των Ιμίων το 1996, θα καταλάβει πως απέχει έτη φωτός από τη χάραξη μιας στιβαρής, εθνικής εξωτερική πολιτικής με μέσο-μακροπρόθεσμους στόχους, που επιβάλλεται να υλοποιηθούν, ώστε η Πατρίδα μας να επιβιώσει στο πολύπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον.
Σε αυτή την κατάσταση των συνεχών υποχωρήσεων τεράστια ευθύνη έχουν τα ΜΜΕ και μια κλίκα δημοσιογράφων-συμβούλων, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με ένα πολιτικό σύστημα, που σίγουρα έχει συνέχεια στον ενδοτισμό, πραγματικά διαμορφώνουν συνθήκες 5ης φάλαγγας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς πρόσφατη αρθρογραφία σε εφημερίδα ναυαρχίδα του δεξιού νεοφιλελεύθερου και διεθνιστικού τύπου, σύμφωνα με την οποία οι απαιτήσεις της κυβέρνησης είναι μαξιμαλιστικές, δηλαδή η ψευδοπατριωτική κυβέρνηση θα πρέπει να χαμηλώσει τον πήχη στις απαιτήσεις της, αν υπάρχουν τέτοιες, και να συνεργαστεί με τους τούρκους γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα βγει χαμένη.

Αν κάποιος μπορέσει και έχει τη διάθεση να διαβάσει πίσω από τις γραμμές, διαπιστώνει πως παίζεται ένα ύπουλο παιχνίδι που μοιάζει με αυτό του καλού και του κακού ¨μπάτσου¨. Από τη μία έχουμε μια κυβέρνηση που έχει κάνει ψωμοτύρι τη λέξη πατριωτισμός. Ένας υπουργός εξωτερικών που πιστεύει, όχι αφελώς αλλά με πονηρές διαθέσεις, ότι η εποχή των κανονιών έχει περάσει και συνάπτει συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία. Κανείς δεν κατάλαβε τον περιορισμό της υφαλοκρηπίδας σε Στροφάδες και διαπόντια νησιά καθώς και πως οι Ιταλοί ψαράδες θα μπορούν να αλιεύουν ως τα 6 ν.μ. ακυρώνοντας στην ουσία της ίδια την έννοια της ΑΟΖ.

Ένας υπουργός άμυνας που σε κάθε ευκαιρία τονίζει ως θα υπερασπιστούμε τα ελληνικά εδάφη με κάθε κόστος παίζοντας το ρόλο του υπερπατριώτη. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι που ανήγαγαν σε εποποιία την αντίσταση στον Έβρο απέναντι σε προσχεδιασμένη επιχείρηση της τουρκίας που είχε άλλους στόχους. Μια κυβέρνηση εν τέλει που ασκεί στο παρασκήνιο μια υποτακτική εξωτερική πολιτική, χωρίς αρχή, μέση και τέλος δημιουργώντας δήθεν επωφελείς συμμαχίες χωρίς σταθερές βάσεις, αλλά της τελευταίας στιγμής και δικοί της δημοσιογράφοι που της ασκούν δήθεν αντιπολίτευση δημιουργώντας κλίμα ηττοπάθειας στο Λαό, το τελικό ζητούμενο των κυβερνόντων ώστε να περάσουν ανώδυνα όσα τους επέβαλαν οι ¨σύμμαχοι¨.

Στην προσπάθεια της η ΝΔ να κρατήσει τους αφελείς πατριώτες, αφήνει να γίνουν δηλώσεις από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ώστε να δει τις διαθέσεις των ψηφοφόρων της και στο παρασκήνιο επιπλήττει τη στρατιωτική ηγεσία. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε τη δυστυχία να ακούμε από το ανατολικό ελληνικό κράτος της μαρτυρικής Κύπρου δηλώσεις του προέδρου περί αφανισμού του ελληνισμού σε περίπτωση πολέμου. Ας απαντήσει κάποιος λοιπόν σε όσους υπηρετήσαμε σε ΕΦ και ΕΛΔΥΚ ποιος ο λόγος που υπηρετήσαμε. Όσοι υπηρετήσαμε εθελοντικά το λόγο τον γνωρίζουμε και το ίδιο θα κάναμε και σήμερα, αυτοί απλά μας ξεπουλάνε.

Οι συνθήκες μετά από μνημόνια, πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, πολιτικά εγκλήματα με μίζες και διαφθορά στην αγορά οπλικών συστημάτων και η επίθεση στην ίδια την παιδεία οδήγησαν τους νεοέλληνες σε μια παθητική στάση όπου μόνο το 56% θα συμφωνούσε με στρατιωτικά μέσα απέναντι στις διεκδικήσεις των τούρκων. Το κόστος λοιπόν των μινιμαλιστικών πολιτικών των ελεεινών κυβερνόντων σε Ελλάδα και Κύπρο που δεν διεκδικούν τίποτα, θα είναι η μελλοντική συρρίκνωση των Ελληνικών εδαφών, τα προβλήματα στη Θράκη, στα νησιά μας και ο οικονομικός στραγγαλισμός των Ελλήνων. Αυτό θα είναι το κόστος στη δυστυχία που ζούμε σε τέτοιες εποχές να διοικούν τόσο μικροί άνθρωποι.

Για όσους πιστεύουν πως η δόξα είναι θαμμένη στα νεκροταφεία απαντάμε πως οι άνθρωποι που πολέμησαν και πέθαναν για την πατρίδα και όχι για τους πολιτικούς ζουν αιώνια. Είναι αυτοί που έδωσαν το δικαίωμα σε εκατομμύρια Έλληνες να ζουν σήμερα στην αιώνια Ελληνική Μακεδονία. Κάθε άλλη άποψη δεν μας εκπροσωπεί και σίγουρα δεν εκπροσωπεί και το 56% των Ελλήνων που δυστυχώς απέχουν.

Τα Έθνη δεν δημιουργούν ιστορία με συνεχείς υποχωρήσεις. Η ένδοξη ιστορία που δημιουργούν, με αγώνες και διεκδικήσεις, έχει απτά αποτελέσματα στην επιβίωση ενός ολόκληρου Λαού. Τέτοιοι ήταν οι αγώνες που πραγματικά μεγάλωσαν της Ελλάδα στους Βαλκανικούς πολέμους, το έδαφος των οποίων προετοίμασαν εμπνευσμένοι ηγέτες όπως ο Παύλος Μελάς και μάχιμοι Εθνικιστές διανοούμενοι όπως ο Ιών Δραγούμης, αλλά και τόσοι άλλοι κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Γεμάτη ήρωες η ιστορία της Ελλάδας οι οποίοι διεκδίκησαν Ελληνικά εδάφη, πολέμησαν για αυτά, υπερασπίστηκαν την Πατρίδα απέναντι σε τεράστιες πολεμικές μηχανές και αν ακόμα δεν κέρδισαν κάποιες μάχες η ιστορία κατέγραψε των ίδιο των αγώνα τους στις ένδοξες σελίδες της. Γεμάτη και προδότες όμως η δυστυχή πατρίδα μας, που έφεραν συμφορές και δυστυχία και τους θυμάται η ιστορία σαν εφιάλτες.

Αυτοί είναι υπεύθυνοι που σήμερα μιλάμε για πόλεμο, αυτοί δημιούργησαν τις συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σίγουροι πως ο Ελληνικός Στρατός θα τιμήσει τον όρκο του στα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων και οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα είμαστε παρόντες. Ας ελπίσουμε να μην του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια πολιτικοί αγύρτες.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ

Exit mobile version