Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά 64% μείωσε τα κονδύλια για την άμυνα της Κύπρου ο Αναστασιάδης

Κατά 64% μείωσε τα κονδύλια για την άμυνα της Κύπρου ο Αναστασιάδης

Εθνικός κίνδυνος η μείωση της δυνάμεως του Κυπριακού Ελληνισμού την ίδια ώρα που τα στρατεύματα του Αττίλα ενισχύονται. Απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού υλικού αχρηστεύει οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς.

Η εικόνα από την στρατιωτική κατάσταση στην Κύπρο, σε ότι αφορά την ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς όπως περιγράφεται από το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών δεν είναι καθόλου καλή.
Μειώσεις αμυντικών δαπανών κατά 64%(!), παλαιό υλικό, προβλήματα επάνδρωσης μονάδων, διαρκής ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων είναι μερικά από τα απογοητευτικά συμπεράσματα της έκθεσης του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.

Ακόμη πιο απογοητευτικό όμως είναι, η άρνηση της κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις και όχι μόνο αυτό, αλλά απαράδεκτες δηλώσεις του τύπου «εάν γίνει πόλεμος αυτό θα είναι και το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού», που έκανε πρόσφατα ο Κύπριος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης δείχνουν το πνεύμα που διέπει την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Ειδικότερα, το ισοζύγιο όσον αφορά το ανθρώπινο στρατιωτικό δυναμικό ανέρχεται στο 3,7 προς 1 υπέρ των κατοχικών δυνάμεων, ενώ όσον αφορά τα άρματα μάχης, το ισοζύγιο διαμορφώνεται στο 2,5 προς 1.
«Η μείωση στον αριθμό των κατοχικών δυνάμεων στις 34.000 το 2019 δεν έχει αλλοιώσει την υπεροχή έναντι της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), η οποία ξεπερνά το όριο των τριών Τούρκων στρατιωτών για κάθε εθνοφρουρό.

Ο δε μεγάλος αριθμός αρμάτων και τεθωρακισμένων, καθώς και η σε τακτά χρονικά διαστήματα ανανέωση και αναβάθμιση του οπλισμού του κατοχικού στρατού διατηρούν ή και αυξάνουν το ανισοζύγιο δυνάμεων στο νησί», αναφέρεται στην έκθεση, την οποία παρουσιάζει ο επικεφαλής του Κέντρου Δρ Άριστος Αριστοτέλους.

Αναφέρει ο κ. Αριστοτέλους, «ο κίνδυνος περαιτέρω συρρίκνωσης της άμυνας της Κύπρου και μείωσης της αποτρεπτικής της ισχύς απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις είναι επί θύραις και ορατός.»

Αναφέρεται επίσης στην μείωση των κονδυλίων για την άμυνα της Κύπρου το 2020 και ιδιαίτερα της «Αμυντικής Θωράκισης» κατά 64%, λέγοντας ότι αυτό «θα περιορίσει εξαιρετικά τις δυνατότητες ουσιαστικής ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης του οπλοστασίου της ΕΦ, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα ένεκα απαγορεύσεων στην εισαγωγή ρωσικού υλικού».

Exit mobile version