Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δίκτυα 5G και λοιπή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία – Επιπτώσεις στον άνθρωπο (1ο μέρος)

Δίκτυα 5G και λοιπή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία - Επιπτώσεις στον άνθρωπο (1ο μέρος)

H θεωρία της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (Η/Α) είναι δύσκολο να αναλυθεί απλοϊκά ώστε να γίνει κατανοητή από όλους μας. Για να καταλάβουμε πόσο μας κοροϊδεύουν με το να χαρακτηρίζουν αθώα ή όχι την Η/Α πρέπει να καταλάβουμε αν όχι την φύση της, τουλάχιστον το πως μεταδίδεται. Άλλωστε όλη η ζωή μας στηρίζεται στην αλληλεπίδραση με αυτήν.

 

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΥΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Ζούμε από την ώρα της σύλληψής μας μέσα σε μία ‘’θάλασσα’’ Η/Α. Όλα στο σύμπαν είναι Η/Α. Ο πλανήτης έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο μας προστατεύει από την θανατηφόρα ακτινοβολία του Ήλιου. Το φως, η ακτινοβολία του ήλιου είναι Η/Α. Με αυτή τηλεφωνούμε, είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ακούμε ραδιόφωνο και βλέπουμε τηλεόραση. Χρησιμοποιείται στην ιατρική και στην παραγωγή διαφόρων αγαθών . Ψήνει το φαγητό στους φούρνους μικροκυμάτων αλλά και χρησιμοποιείται σαν όπλο στις πυρηνικές, ατομικές βόμβες. Παράγει ενέργεια στα πυρηνικά εργοστάσια. Δίνει ζωή στον πλανήτη με την φωτοσύνθεση.

Δηλαδή η Η/Α δίνει ζωή αλλά παίρνει κιόλας. Μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός στο κενό και ελάχιστα πιο αργά στην ύλη. Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν επικίνδυνη για την ζωή ή όχι είναι 3.

1. Η συχνότητα μετάδοσης. Αυτή μεταδίδεται στον χώρο με περιοδικές μεταβολές γύρω από μία μέγιστη αρνητική και μία μέγιστη=ίση σε απόλυτο αριθμό θετική (ταλάντωση όπως ένα εκκρεμές). Οι φορές που κάνει αυτή την πέρα δώθε κίνηση στο δευτερόλεπτο μετριέται σε HERTZ και είναι η συχνότητα της Η/Α.

*Η κόκκινη γραμμή δείχνει την συνεχή μεταβολή της τιμής της Η/Α στον χρόνο. Εδώ γίνεται μία ολοκλήρωση μεγίατης ελαχίστης τιμής σε 1sec, άρα η συχνότητα είναι 1 Hertz.

2. Το μήκος κύματος. Είναι η απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών μεγίστων στην τιμή του κύματος.

Δηλαδή όσο μεγαλώνει η συχνότητα τόσο μειώνεται το μήκος κύματος. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ.

3. Μεταφερόμενη ενέργεια. Αυτή είναι μεγαλύτερη όσο πιο μεγάλη είναι η μεγίστη και ελαχίστη τιμή του κύματος. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Όλες οι μορφές της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συγκροτούν το λεγόμενο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός στο κενό και διαφέρουν στις τιμές της συχνότητας (και του μήκους κύματος).

Η Η/Α μπορεί να είναι συνεχής ή παλμική.

Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, χωρίζεται σε δύο επιμέρους περιοχές: την ιονίζουσα και τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία.

· Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία

Η μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει συχνότητα μικρότερη ή ίση με το ορατό φως, είναι μεγάλου μήκους κύματος και μεταφέρει σχετικά μικρή ενέργεια, η οποία δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει ιονισμό, δηλαδή να σπάσει χημικούς δεσμούς στα μόρια των κυττάρων και δεν συνδέεται με κινδύνους για την υγεία, όπως η ιονίζουσα ακτινοβολία. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

· Η ιονίζουσα ακτινοβολία

Η ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει συχνότητα υψηλότερη από το ορατό φως, είναι μικρότερου μήκους κύματος και μεταφέρει πολύ υψηλή ενέργεια. Η ιονίζουσα ακτινοβολία περιλαμβάνει τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες, την κοσμική ακτινοβολία, τις ακτίνες Χ και γάμμα (ραδιενέργεια). Αυτή η μορφή ακτινοβολίας είναι κατά κανόνα επικίνδυνη διότι μπορεί να προκαλέσει ιονισμό (διάσπαση των δεσμών του DNA των κυττάρων που είναι αιτία βλαβών από καρκίνο και άλλες ασθένειες).

Τα παραπάνω πάνω κάτω εξηγούν την Η/Α. Παραμείνετε σε κάποια σημεία.

-Ζούμε με την Η/Α.

-Τα 3 χαρακτηριστικά της.

-Τα 2 είδη ανάλογα με το αν διασπούν ή όχι τους δεσμούς του κυτταρικού DΝΑ.

Σε 2ο άρθρο θα ασχοληθούμε με το αν υπάρχουν ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΕΣ ακτινοβολίες όπως αυτές των δικτύων 5G που αντίθετα με αυτά που πιστεύουμε μπορούν να επηρεάσουν το DNA .

Π. Κελεπούρης

Exit mobile version