Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καμία κύρωση από την Ευρώπη στην Τουρκία για την Αγία Σοφία

Καμία κύρωση από την Ευρώπη στην Τουρκία για την Αγία Σοφία

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ζήτημα πολιτιστικό και όχι πολιτικό! Στην σύνοδο των υπουργών των εξωτερικών, η πρόταση να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία την υποστήριξαν εκτός της Κύπρου βεβαίως, μόνον η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και η Εσθονία! Και αυτό δείχνει σε τι τραγικό σημείο έχει οδηγήσει την εξωτερική μας πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρ’ όλο όμως το γεγονός ότι δεν επεβλήθησαν κυρώσεις στην Τουρκία είχε το θράσος να δηλώσει ο Δένδιας μετά το τέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες: «Η κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και ο εξαυταρχισμός της Τουρκίας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας. Υπήρξε ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ζητήθηκε, μάλιστα, από την Τουρκία να αναθεωρήσει και να αναστρέψει την απόφασή.»

Όσο για τον Μητσοτάκη, που δηλώνει βεβαίως, πάντα κατά του “νατιβισμού” και “πολίτης του κόσμου”, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η κίνηση του Ερντογάν δείχνει αδυναμία! Ιδού η σχετική δήλωσή του:

«Με την οπισθοδρομική κίνηση, η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς. Προτιμά την εσωστρέφεια και δείχνει ουσιαστική αδυναμία. Αναδείχθηκε σε παγκόσμιο μνημείο η Αγιά Σοφιά».

Ώστε έτσι λοιπόν κ. Μητσοτάκη, χρειαζόταν η απόφαση του Ερντογάν να την μετατρέψει σε τζαμί για να αναδειχθεί παγκόσμιο μνημείο η Αγία Σοφία! Φαίνεται πως ο κατήφορος δεν έχει τέλος!

Exit mobile version