Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης κατάρρευση του τουρισμού και τον Ιούλιο

Πλήρης κατάρρευση του τουρισμού και τον Ιούλιο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα καλοπληρωμένα “παπαγαλάκια” τους, μας έλεγαν ότι το “θαύμα” που επέτυχαν με τον κορωνοϊό θα γεμίσει η χώρα με τουρίστες από τις αρχές Ιουλίου.

Δυστυχώς για την χώρα και για τις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες που έμειναν άνεργοι, είμαστε ενώπιον μιας πλήρους κατάρρευσης του τουρισμού. Η επιβατική κίνηση στην Αθήνα έχει μειωθεί κατά 84% και το ίδιο ισχύει και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τις πρώτες 12 ημέρες του μήνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περιοχές όπου εκινούντο συνήθως στην Αθήνα οι τουρίστες Πλάκα, Μοναστηράκι και Θησείο είναι κυριολεκτικά έρημες και δεν κυκλοφορεί άνθρωπος! Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 είχαν διακινηθεί στην χώρα (αφίξεις, αναχωρήσεις) περίπου 25 εκατομμύρια επιβάτες και τώρα είναι μόνον 6 εκατομμύρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία τίποτε δεν φαίνεται να αλλάζει και για τον υπόλοιπο μήνα Ιούλιο και τον Αύγουστο, βλέποντας κανείς τις κρατήσεις εισιτηρίων και δωματίων στα ξενοδοχεία. Τα ίδια και χειρότερα με τον αριθμό των επιβατών στα πλοία. Η μείωση είναι μεγαλύτερη του 60% και δεν συμπληρώνεται καν ο μειωμένος αριθμός επιβατών που έχει προβλεφθεί λόγω κορωνοϊού και το πιο σημαντικό οι περισσότεροι επιβάτες είναι Έλληνες.

Πλήρης αποτυχία του οικονομικού σχεδίου της κυβερνήσεως και τα χειρότερα έρχονται… 

Exit mobile version