Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δίκτυα 5G και λοιπή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία – Επιπτώσεις στον άνθρωπο (2ο μέρος)

Δίκτυα 5G και λοιπή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία - Επιπτώσεις στον άνθρωπο (2ο μέρος)

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τι είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (Η.Α.). Ο κόσμος μας κατακλύζεται από αυτήν. Ακόμα και η όρασή μας, τα χρώματα που βλέπουμε είναι Η.Α. Την διακρίναμε σε αβλαβή (μη ιονίζουσα) και σε βλαβερή (ιονίζουσα) για τα έμβια.

Η Η.Α. που χρησιμοποιείται από την κινητή τηλεφωνία (2G,3G,4G,5G) θεωρητικά είναι αβλαβής ως μη ιονίζουσα. Εκατοντάδες μελέτες το υποστηρίζουν αλλά και άλλες τόσες αποδεικνύουν το αντίθετο. Τα λεφτά είναι πολλά, μην αναφέρω και άλλες υστερόβουλες πρακτικές, που αθωώνουν την χρήση της Η.Α.

Μελέτες από επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από τις πολυεθνικές και τα διάφορα μαγαζάκια της παγκοσμιοποίησης δεν μπορούν να συνδέσουν την Η.Α. με βλάβες στα όργανα των ανθρώπων. Αντίθετα, έρευνες από ανεξάρτητους και αυτοχρηματοδοτούμενους επιστήμονες δείχνουν άλλα και ανησυχητικά ευρήματα.

Οι μελέτες αυτές από χρόνια έχουν δείξει με τεκμηριωμένα και αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία ότι και μη ιονίζουσες ακτινοβολίες συγκεκριμένων συχνοτήτων είναι βλαβερές ως και θανατηφόρες για τον άνθρωπο. Η φασματική περιοχή των μικροκυμάτων σε συχνότητες από 3,4-3,8 GHZ και 24,2-24,7 GHZ,συχνότητες που θα εκμπέμπει το σύστημα 5G, δεν ιονίζουν τα μόρια, αλλά αλληλεπιδρούν ισχυρά με την βιολογική ύλη. Δηλαδή δεν προκαλούν ιονισμό και αλλαγές στην δομή των μορίων αλλά συντονίσμό, προκαλώντας έντονες δονήσεις σε αυτά προκαλώντας στην βιολογική ύλη θερμικές και χημικές αλληλεπιδράσεις. Είναι κάτι ανάλογο με τον συντονισμό του ανέμου επί κατασκευών που λόγω εντόνων δονήσεων οδηγούν στην καταστροφή τους.

Αυτές οι αλληλεπιδράσεις οδηγούν σε αύξηση της θερμοκρασίας των κυττάρων και των ιστών που οδηγούν από απλή κόπωση μέχρι και καρδιακή προσβολή. Λόγω χημικών μεταβολών από τον συντονισμό του DNA μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή του ή στην βλάβη του με αποτέλεσμα τον θάνατο των κυττάρων ή την ανάπτυξη καρκίνων. Μάλιστα η βλάβες εξαρτώνται όχι από την ένταση αλλά από την συχνότητα, οπότε και σε μικρές εντάσεις η 5G Η.Α. είναι βλαβερή.

Η αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας με τη βιολογική ύλη κατηγοριοποιείται σε δύο είδη αλληλοεπιδράσεων: τις θερμικές και τις χημικές. Οι θερμικές οδηγούν στην απότομη αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών ή των κυττάρων και οι επιδράσεις τους ποικίλλουν από απλή κόπωση μέχρι καρδιακή προσβολή. Μέχρι το 1990 ήταν γενικά αποδεκτό μεταξύ των επιστημόνων πως χημικές επιδράσεις επιφέρουν μόνο οι ιονίζουσες και οι υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Τα τελευταία 20 χρόνια η πρόοδος σε τομείς, όπως η νανοτεχνολογία και η μοριακή βιολογία, καθώς και πλήθος επιστημονικών ερευνών και δημοσιεύσεων αποδεικνύουν ότι η έκθεση βιολογικών οργανισμών σε ακτινοβολίες μικροκυμάτων εκτός από τις θερμικές προκαλεί και χημικές μεταβολές, οι οποίες είναι περισσότερο επικίνδυνες, καθώς προκαλούν καταστροφή στα κύτταρα και στο DNA και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν όρια ασφαλούς έκθεσης σε αυτές.

Παράλληλα, τα επιστημονικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος Reflex απέδειξαν ότι «η έκθεση ανθρώπινων κυττάρων εκτεθειμένων σε μη ιονίζουσα ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων σπάει τη διπλή έλικα του DNA το ίδιο αποτελεσματικά όπως και οι επικίνδυνες ιονίζουσες ΗΑ ακτίνων γάμμα που εκπέμπονται από ραδιενεργούς πυρήνες».

Πέρα από τις παραπάνω επιστημονικές θέσεις, εκατοντάδες ειδικοί επιστήμονες και καθηγητές από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ιστότοπο (www.bioinitiative.org) που σχετίζεται άμεσα με τις επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Προσθέστε στα άνω και το γεγονός ότι η 5G H.A. λόγω της αντανάκλασής της από τα κτίρια, στις πόλεις απαιτεί πολλές κεραίες αναμετάδοσης σε πυκνή διάταξη.

Τελειώνοντας, θέλω να ρωτήσω γιατί να πάμε σε 5G δίκτυα που αποδεδειγμένα πλέον μπορούν να συντονίζουν το DNA μας; Γιατί να μην πάμε σε μη ιονίζουσες ακτινοβολίες που δεν επηρεάζουν-συντονίζονται με το DNA μας , μεγαλυτέρων συχνοτήτων (6G, 7G) ,άρα ικανών να μεταφέρουν ακόμα περισσότερα δεδομένα και με ασφάλεια.

Π. Κελεπούρης

Exit mobile version