Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σταύρος Λυγερός καταγγέλλει την μυστική διπλωματία

Ο Σταύρος Λυγερός καταγγέλλει την μυστική διπλωματία

Την μυστική διπλωματία του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είχε καταγγείλει από το 2015 στην βουλή ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος. Όλοι γνωρίζουμε την συνέχεια … Τώρα έχουμε και μυστική διπλωματία με την Τουρκία!

Ο επικεφαλής του slpress.gr και αναλυτής, Σταύρος Λυγερός, μιλώντας στον 98.4 έκανε λόγο για ελληνικό ολίσθημα με την συμμετοχή στην τριμερή του Βερολίνου, που αποκάλυψε για να εκθέσει την ελληνική πλευρά ο Τσαβούσογλου, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με αδικαιολόγητους τρόπους, ούτε με «καμώματα» όπως ανέφερε του Έλληνα ΥΠΕΞ  Νίκου Δένδια, που παρέπεμψε για το περιεχόμενο των συνομιλιών, στον Τούρκο ΥΠΕΞ!

Σημείωσε, πως όταν μεσολαβούν τέτοιες προκλήσεις μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, όπως με την Αγία Σοφία ή έπονται αναγγελίες γεωτρήσεων νοτιοδυτικά της Κυπριακής ΑΟΖ, είναι προφανές πως όσο κι αν σε πίεσε για τους δικούς της λόγους συμφέροντος η Γερμανία, δεν πας σε μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία, με ένα τουρκολυβικό μνημόνιο σε ισχύ περίπου ως τετελεσμένο ή με την Αγία Σοφία ή με επίδειξη σημαίας από τουρκικά αλιευτικά στη Μύκονο έχοντας την αυταπάτη ότι η Τουρκία δεν θα το χρησιμοποιήσει για να σε εκθέσει και για να δείξει και προσχηματικά ότι θέλει διάλογο, αφού όμως δημιουργήσει πρώτα τετελεσμένα.

Ο Σταύρος Λυγερός ανέλυσε γιατί οι εξελίξεις στη Λιβύη που έχουν εξ επαγωγής εμπλέξει και την Ελλάδα, είναι κρίσιμο σημείο για το πώς θα γραφτεί η συνέχεια και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επεσήμανε επίσης, ότι είναι απορίας άξιο πως η ελληνική ελίτ, που ήταν υπέρ του διαλόγου και παραχωρήσεων στην Τουρκία, δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα και επιμένουν σε έναν διάλογο, ενώ είναι σαφές πως έχουν απέναντί τους έναν Ερντογάν και τους παραλογισμούς των απαιτήσεων της Τουρκίας, που δεν θα σταματήσουν  με τίποτα και ποτέ.

Exit mobile version