Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κύπρος 1974: Αποκαλύψεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντιστράτηγου Ιωάννη Κουτσογιάννη

Κύπρος 1974: Αποκαλύψεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντιστράτηγου Ιωάννη Κουτσογιάννη

Μυστική αυτή Σύσκεψη του Παρισιού και Αττίλας 1974: Συμμετείχαν οι ακόλουθοι Πολιτικοί: Καραμανλής, Ετσεβίτ, Μακάριος. Η Μυστική αυτή Σύσκεψη ακολούθησε τη Μυστική Σύσκεψη στο Παρίσι τον Μάϊο 1974 Κίσσιγκερ, Καραμανλή, Ετσεβίτ.

Να σημειωθεί ότι, ο Κίσιγκερ είχε ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση στο Παρίσι με τον Καραμανλή και τον Αύγουστο του 1973. Η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αποδέχτηκε το γεγονός της συνάντησης αυτής.

Στην Επιτροπή κατατέθηκαν τα ακόλουθα γεγονότα τα οποία ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτησε: Τον Απρίλιο 1974 οι Υπουργοί Άμυνας, Δημόσιας Τάξης ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον Ιωαννίδη. Του είπαν: Δεχθήκαμε να μπούμε στην Κυβέρνηση υπό τον όρο ότι σύντομα θα παρεδίδετο η εξουσία στους Πολιτικούς. Γιατί αργούμε; Ύστερα από πιεστικές ερωτήσεις, ο Ιωαννίδης, απάντησε ότι «τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου» θα παραδοθεί η εξουσία στους Πολιτικούς.

Στις 30 Ιουλίου 1974 συνελήφθη αιχμάλωτος στην Κύπρο ένας ταγματάρχης ονόματι Τσεντιλές. Από το Τμήμα του απουσίαζαν τα αντιαεροπορικά. Σε ερώτηση γιατί δεν ήσαν εφοδιασμένοι με αντιαεροπορικά απάντησε ότι ο Αρχηγός της Εισβολής τους εβεβαίωσεν ότι δεν επρόκειτο να έλθουν στην Κύπρο ελληνικά αεροπλάνα.

Το 1975 σε συνέντευξή του ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισίκ εκλήθη να εξηγήσει γιατί άφησε τα αποβιβαζόμενα στην Κύπρο στρατεύματα ακάλυπτα έναντι αεροπορικών επιθέσεων της Ελλάδος. Ο Ισίκ απάντησε:- Είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε αν εμφανίζοντο ελληνικά αεροπλάνα στον ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι ο Ισίκ είχε διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αεροπορία δεν θα έπληττε την Απόβαση.

Exit mobile version