Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απογοητευμένη η πλειοψηφία των Ελλήνων από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση

Απογοητευμένη η πλειοψηφία των Ελλήνων από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα στοιχεία μιας πρόσφατης πολιτικής έρευνας είναι συντριπτικά.  Το 53% των Ελλήνων θεωρούσε πως η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την βεβήλωση της κοιτίδας της Ελληνορθοδοξίας, αφού περιορίστηκε στο να ζητήσει λεκτικές καταδίκες από ΕΕ και UNESCO οι οποίες δεν επηρεάζουν σε τίποτα την Άγκυρα και δεν «τόλμησε» να προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις όπως η μετατροπή τζαμιών-μουσείων σε εκκλησίες.
Και πως εκδηλώνει την αντίδρασή του ο Ελληνικός λαός απέναντι σε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι σε ένα μεγάλο εθνικό θέμα ήταν ανεπαρκής; Στηρίζοντας με κάθε τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν τουλάχιστον λένε αλήθεια, οι πολιτικές έρευνες, που δημοσιεύονται.

Χαρακτηριστικό για το πόσο τραυματικό είναι αυτό το γεγονός για τους Έλληνες Ορθοδόξους, είναι πως το 70% των Ελλήνων θεωρούν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πλήγμα για το θρησκευτικό τους αίσθημα.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε 9 σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα, δίνοντας απαντήσεις για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ και της Ρωσίας, ενώ αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για το τι πρέπει να γίνει στην πράξη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται πλήρως απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της  ΕΕ για την οποία 77% εκτιμά ότι  δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα.

Απογοητευμένοι και από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι Έλληνες, αλλά και πάλι καμία αντίδραση, σιωπή… Μια σιωπή που δείχνει έναν λαό σε μαρασμό, παρακμή και να κυριαρχείται από πνεύμα υποταγής. Και εάν δεν λείψει αυτό το πνεύμα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.

Υ.Γ.: Ίσως σε κάποιους θα άρεσε καλύτερα να γράφουμε ψέματα και παχιά λόγια, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε αυτούς που θέλουν την ησυχία τους και τίποτε άλλο. Γράφουμε όμως την σκληρή πραγματικότητα μήπως και κάποιοι ξυπνήσουν και καταλάβουν την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το Έθνος μας.

Exit mobile version