Ένα άρθρο του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής από το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας
Είναι προφανές ότι στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μία νέα χώρα, που δεν θα είναι η Ελλάδα μας, χρειάζονται επειγόντως και μία νέα Ιστορία, διαφορετική από αυτήν που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Στα πλαίσια αυτά και μία έρευνα, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, με τίτλο “ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 2020 ΓΙΑ ΤΟ 1821”.
Ενδεικτικό των προθέσεών τους αυτό που γράφει σχετικά με την έρευνα η Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου:
“…Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να δούμε το ’21 μέσα από τις νέες προσεγγίσεις. Αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές από το κυρίαρχο αφήγημα του Μεσοπολέμου σύμφωνα με το οποίο οι στρατιωτικοί ήταν “καλά παιδιά του λαού”, οι πολιτικοί “προδότες”, ο Κολοκοτρώνης “άγιος”, ο Μαυροκορδάτος “δαίμονας”, η Αγγλία “ο εκπρόσωπος του κακού””.
Όλα αυτά, λοιπόν, τα θέλουν διαφορετικά και δεν το κρύβουν!
Ιωάννης Καποδίστριας και Φιλική Εταιρεία
Στην εν λόγω έρευνα, ο Ιωάννης Καποδίστριας θετικότερα αποτιμάται από τους νέους ενώ ελάχιστα από την αριστερά! Καθόλου παράξενο … Χαμηλή είναι και η εκτίμηση του Ελληνικού Λαού για την προσφορά της Φιλικής Εταιρείας και αυτό έρχεται σαν συνέχεια του γεγονότος ότι στο προτεκτοράτο που γεννήθηκε αντί για μία πραγματικά Ελεύθερη Ελλάδα, η Φιλική Εταιρεία ετέθη υπό διωγμόν. Ο πρίγκιπας Νικόλαος Υψηλάντης μετά την απελευθέρωση έφυγε από την Ελλάδα και πέθανε στα ξένα, ενώ τα απομνημονεύματά του έγραψε εις τα Γαλλικά! Ο Τσακάλωφ έφυγε και αυτός πανικόβλητος μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και πέθανε στην Ρωσσία! Όσο για τον Ξάνθο ήταν στο περιθώριο και το αρχείο της Φιλικής Εταιρείας, που κατείχε, έγινε γνωστό πριν λίγα μόλις χρόνια γιατί το είχε από φόβο κρύψει!
Τι έκανε ο Ιωάννης Καποδίστριας για την Επανάσταση του 1821; Ασφαλώς και δεν γνωρίζουν οι Έλληνες ότι όταν ξεκίνησε η Επανάσταση από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, ο υπουργός εξωτερικών τότε της Ρωσσίας, Ιωάννης Καποδίστριας πρότεινε στον Τσάρο ένοπλη επέμβαση βάσει των δικαιωμάτων που είχε στις ηγεμονίες.
Το ίδιο έπραξε και με τον απαγχονισμό του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ και λίγοι γνωρίζουν ότι ο Ρώσσος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη, Στρογκάνωφ αποχώρησε από την Πόλη. Ο Ιωάννης Καποδίστριας πρότεινε για δεύτερη φορά στην Ρωσσία να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία το 1822 μετά την σφαγή της Χίου και δυστυχώς δεν μπόρεσε να το επιτύχει και για τον λόγο αυτό αποχώρησε από την θέση του ως υπουργού του Τσάρου μέσα στο ίδιο έτος.
Αυτά δεν τα έχουμε μάθει ποτέ και μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι υπήρξε αμέτοχος στα όσα συνέβαιναν στο επαναστατημένο Γένος!
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος
Όσο κι αν θέλουν, όμως, να αλλάξουν την Ιστορία, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος υπήρξε πράγματι ο κακός δαίμονας της Επαναστάσεως και δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, τον “θετικό” του ρόλο αναγνωρίζουν οι αριστεροί και οι οικονομικά ισχυρότεροι, ενώ τον απορρίπτουν πλήρως όσοι δηλώνουν Εθνικιστές!
Και γράφεται στην ίδια εφημερίδα σε σχετικό άρθρο το παρακάτω για τον Μαυροκορδάτο: “Χωρίς τα δύο δάνεια από την Χρηματαγορά του Λονδίνου, είναι αμφίβολο αν θα άντεχαν να συνεχίσουν οι πολεμιστές τα χρόνια της Οθωμανοαιγυπτιακής αντεπίθεσης του 1824-1827”.
Αποτελεί πραγματικά πρόκληση απέναντι στην Ιστορική αλήθεια να αναφέρεται σήμερα κάποιος θετικά για τα περίφημα δάνεια του αγώνα, δάνεια ληστρικά, τα οποία όχι μόνον καταλήστεψαν τον Ελληνικό Λαό για σχεδόν 150 χρόνια, αλλά χρηματοδότησαν και τον εμφύλιο πόλεμο, που ρήμαξε την Ελλάδα και έδωσε την δυνατότητα στον Ιμπραήμ να κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα! Και βεβαίως δεν χρησιμοποιήθηκαν για να πολεμήσουμε τον Ιμπραήμ. Αυτή είναι η νέα Ιστορία που θέλουν …
Ρωσία, Αγγλία και 1821
Την δυσαρέσκειά της εκφράζει επίσης η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για το ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Ρωσία κυρίως πρωταγωνίστησε στην επιτυχία της Επαναστάσεως και όχι η Αγγλία. Δυστυχώς, ακόμη και αυτή η Ιστορία, που θέλουν να αλλάξουν και να την κόψουν και να την ράψουν στα μέτρα της παγκοσμιοποίησης, λέει την μισή αλήθεια!
Στο πλέον κρίσιμο σημείο της Επαναστάσεως πρωθυπουργός της Αγγλίας ήταν ο Δούκας του Ουέλινγκτον, που είχε φτάσει στο σημείο να θέλει η Ελλάδα να περιοριστεί στην Πελοπόννησο και να είναι ένα απλά ένα αυτόνομο κράτος υποτελές στον Σουλτάνο! Όλα άλλαξαν όταν ο Τσάρος Νικόλαος κήρυξε τον πόλεμο στον Σουλτάνο τον Απρίλιο του 1828 και βεβαίως όταν στις αρχές του θέρους του 1829 ο Αυτοκρατορικός Στρατός της Ρωσίας μπήκε στην Ανδριανούπολη και απειλούσε την ίδια την Κωνσταντινούπολη. Τότε ο Σουλτάνος υποχρεώθηκε να υποχωρήσει στο ζήτημα της Ελληνικής ανεξαρτησίας και είχαν αντιδράσει σε αυτό σε πρώτο χρόνο και η Αγγλία και η Γαλλία.
Θα δούμε πολλά … Θέλουν να αλλάξουν τα πάντα! Ίσως ακόμη και η Ιστορία του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου να απαγορευτεί ή να περιθωριοποιηθεί, όπως το έργο του Ζαμπέλιου, στα επόμενα χρόνια. Ο αγώνας για Εθνική Αντίσταση έχει πολλές πτυχές και μία από αυτές είναι η μάχη των Ιδεών και της Ιστορίας.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ