Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Αρμενία κατήγγειλε το Ισραήλ για παρέμβαση στην σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία κατήγγειλε το Ισραήλ για παρέμβαση στην σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν

Ο επικεφαλής του Αρμενικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η σύγκρουση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετίζεται στενά με τις δραστηριότητες του Ισραήλ. Τόνισε, επίσης, ότι ισραηλινά όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη χώρα και θα ληφθούν αυστηρά μέτρα σχετικά με αυτό το θέμα.

“Η Αρμενία θα εγείρει το ζήτημα των πωλήσεων Ισραηλινών όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, τόσο διμερώς όσο και διεθνώς”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Άννα Ναγκντάλι σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

“Το Αρμενικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ ευαίσθητο σε αυτό το θέμα και το θέτει σε διμερές επίπεδο και σε διεθνή φόρουμ. Το ερώτημα είναι ότι το Ισραήλ πωλεί θανατηφόρα όπλα στο Αζερμπαϊτζάν, τα οποία το Αζερμπαϊτζάν μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει ενάντια σε πολιτικές υποδομές και τον πληθυσμό”, αναφέρεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο αρμενικός στρατός κατάφερε να καταρρίψει τουλάχιστον 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα περισσότερα από τα οποία είναι ισραηλινά, συμπεριλαμβανομένων των Hermes 900.

Η φύση των μέτρων που θα επιβάλλει η Αρμενία κατά του Ισραήλ παραμένει άγνωστη, ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτά, καθώς το Γερεβάν είναι στενός στρατιωτικός εταίρος της Ρωσίας.

Exit mobile version