Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιχείρηση Μάσκα και μια δεξίωση

Η επιχείρηση Μάσκα και μια δεξίωση

“Μην φοβάστε τις αρρώστιες, ούτε τον θάνατο, να φοβάστε τον φόβο”  – Επίκροτος

Τι θέλει να μας πει ο πρόγονός μας; Κάθε σέκτα που επιχειρεί να ελέγξει την ανθρώπινη ελευθερία ξέρει ότι μέσω βίας και όπλων το μόνο που θα κάνει είναι να ξεσηκώσει ενάντιά της ένα μέρος των λαών. Αντίθετα, είναι πιο βολικό να βάλει τον φόβο στις καρδιές τους. Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος; Η απώλεια της ύπαρξής μας καθώς το αίσθημα αυτοσυντήρησης είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας. Και τι καλύτερο από να συντηρείται ο φόβος αυτός από την θέα ενός αντικειμένου που δηλώνει τον κίνδυνο να αρρωστήσεις και να πεθάνεις. Αυτό το αντικείμενο είναι οι διάφορες μάσκες που ξαφνικά τους τελευταίους μήνες έγιναν και με νομική απαίτηση απαραίτητο μέρος της ένδυσής μας.

Ξαφνικά από εκεί που παγκοσμίως δεν προωθούνταν κανένα μέτρο ενάντια στην μετάδοση των ιώσεων, δαιμονοποιείται ένας ιός και καταγράφεται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε κρούσμα και κάθε θάνατος. Είναι σαν να εκδίδω δελτίο νέων εμφραγμάτων και θανάτων από εμφράγματα ή όσων πεθαίνουν από οποιαδήποτε αιτία αλλά είχαν περάσει έμφραγμα.

Δεν σταμάτησαν εκεί όμως. Πέρα από την καθημερινή ψυχική φόρτιση έπρεπε να ζήσεις στην καθημερινότητα την αίσθηση ότι θα κολλήσεις και αν κολλήσεις θα πεθάνεις. Ξεχάσαμε τις δεκάδες ιώσεις που κάθε χρόνο μας ταλαιπωρούν από παιδιά. Ξάφνου η νόσηση είναι και δυνητική απώλεια της ζωής. Ξεχάσαμε τις χιλιάδες των νεκρών από άλλες ιώσεις π.χ. γρίπη για την οποία μάλιστα εμβολιάζεται κάθε χρόνο ο πληθυσμός.

Και εδώ έρχεται το χαλινάρι που σε κάνει να μαθαίνεις να υπακούς. Να συνηθίζεις να καταπιέζεις την ελευθερία σου, δήθεν σαν στάση ευθύνης απέναντι στους άλλους. Οι ίδιοι όμως αυτοί που σε αναγκάζουν να το κάνεις, αυτοί οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα. Στην δική τους ιδιωτικότητα δεν εφαρμόζουν τίποτα από αυτά που διατάζουν για εμάς.

Βγαίνουν αρχικά (κος Τσίόρδας) και λένε ότι η γενική χρήση μάσκας και γαντιών είναι επιζήμια στον γενικό πληθυσμό, ακόμα και στην κορυφή της επιδημίας. Αργότερα σας αναγκάζουν να φοράτε μάσκα, οι εργαζόμενοι τουλάχιστον σε έναν χώρο. Τώρα αναγκάζουν και τους πελάτες των σούπερ μάρκετ να φορούν μάσκα μέσα σε αυτά.

Μάσκες που μέχρι τώρα οι επιστήμονες θεωρούν ότι βλάπτουν την υγεία των μη προσβεβλημένων και δεν προστατεύουν από την λοίμωξη. Και είναι τόσο ξεδιάντροποι που βγαίνουν δημοσίως και λένε ότι αυτή η απόφαση ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (κος Σύψας)… Για να μην πάρουμε αέρα… Να συνετιστούμε. Δηλαδή βάζουν σε κίνδυνο την υγεία εκατομυρίων ανθρώπων για να συνετιστούμε!

Προ ημερών ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας δήλωσε πως επρόκειτο για ένα συμβολικό μέτρο «σαν καμπανάκι ότι ο ιός είναι εδώ και μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Βέβαια, η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο της απόστασης που είναι το βασικό. Προστατεύουμε τον εαυτό και τους γύρω μας φορώντας μάσκα».

Και στην συνέχεια παραδέχθηκε ότι η μάσκα δεν προστατεύει λέγοντας: «εάν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, και μάσκα να φορέσουμε δεν μας σώζει τίποτα. Δηλαδή αν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον».

Και τι κάνει ο καθηγητής στην δική του ζωή; Δεν φοράει μάσκα και βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλο.

Σας παραθέτω και 2 φωτογραφίες από πάρτυ του ιατρού περιφερειάρχη και προέδρου του ΙΣΑ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ στο οποίο παρεβρέθηκε ο κος Σύψας. Εκεί δεν χρειάστηκε να φορέσει κανένας μάσκας. Φαίνεται ότι ο ιός κολλάει μόνο στα σούπερ μάρκετ.

Θα ακολουθήσει άρθρο που θα αποδεικνύει την βλαβερή για την υγεία χρήση μάσκας από τον πληθυσμό.

Π. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ

Exit mobile version