Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άραβας Σουλτάνος απαιτεί ισπανικός καθεδρικός ναός να γίνει τζαμί!

Άραβας Σουλτάνος απαιτεί ισπανικός καθεδρικός ναός να γίνει τζαμί!

Μετά την Αγία Σοφία άνοιξε η όρεξη και σε άλλους για να ξανακάνουν τζαμιά Χριστιανικούς Ναούς!Ο καθεδρικός ναός της Κόρδοβα πρέπει να μετατραπεί σε Ισλαμικό τέμενος, απαιτεί τώρα ένας Άραβας σουλτάνος. Η δήλωση έρχεται λίγο αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Ο Σουλτάνος Μπιν Μωάμεθ Αλ Κασσίμι, επικεφαλής των Εμιράτων Σάρτζα, μέρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απαιτεί ο καθεδρικός ναός στην Κόρδοβα της Ισπανίας να μετατραπεί σε τζαμί αναφέρει το The New Arab .

“Ο καθεδρικός ναός ήταν αρχικά ένα τζαμί που παραχωρήθηκε στην εκκλησία, κι επειδή αυτό είναι ένα δώρο που δεν ανήκει σε εκείνους που δεν το αξίζουν, απαιτούμε να επιστραφεί το δώρο”, δήλωσε ο σουλτάνος σε συνέντευξή του.

Ο Βισιγοτθικός καθεδρικός ναός, η Basílica de San Vicente, κατεδαφίστηκε το 784, με εντολή των μουσουλμανικών δυνάμεων κατοχής, για να ανοίξει δρόμο για ένα τζαμί. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 10ο αιώνα. Μέρη του Basílica de San Vicente σώζονται ακόμη στο κτίριο. Το 1236, η Κόρδοβα απελευθερώθηκε από τον Φερδινάνδο τον τρίτο και έγινε Χριστιανική και το τζαμί έγινε πάλι καθεδρικός ναός.

Exit mobile version