Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα “αμφισβητούμενα ύδατα” του State Department, η δήλωση Πάιατ και οι αμερικανόδουλοι

Τα “αμφισβητούμενα ύδατα” του State Department, η δήλωση Πάιατ και οι αμερικανόδουλοι

Γνωστή η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του γνωστού State Department, για την πρόθεση των Τούρκων να διενεργήσουν έρευνες σε περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η δήλωση ήταν ξεκάθαρη και μιλούσε για “αμφισβητούμενα ύδατα” και ευθέως έρχεται σε αντίθεση με τις ελληνικές θέσεις.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ευρέθη στην Αλεξανδρούπολη όπου κατέπλευσε θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, το οποίο ξεφόρτωσε στρατιωτικό υλικό και προσωπικό, ανάμεσα στο οποίο ελικόπτερα και άρματα μάχης, τα οποία θα μεταφερθούν στην Ρουμανία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ και προφανώς θα παραμείνουν και εκεί! Και αυτό σίγουρα δεν είναι ευχάριστο στην Ρωσία.

Στην διάρκεια της παραμονής του ο Πάιατ αναφέρθηκε στην δήλωση του State Department και είπε αυτολεξεί:

“Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις”.

Τι είπε ο Πάιατ; Τα ίδια ακριβώς που είπε και το State Department! Και όμως, έσπευσαν πολλοί κι ανάμεσα σε αυτούς πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να θριαμβολογήσει για την δήλωση αυτή και να πει ότι ήταν υπέρ της Ελλάδος!!!

Η αμερικανοδουλεία επί του προκειμένου δεν έχει όρια.

Exit mobile version