Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα

Για τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας, τα ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι έληξε η ένταση στο Αιγαίο. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης… θριαμβολογούσε για την στήριξη των «συμμάχων» μας που εξανάγκασε την Τουρκία να… υποχωρήσει.

Εδώ πρέπει να γίνει μια παρένθεση: Είναι τέτοιο το πάθος τους να εκθειάσουν τους Γάλλους, τους Γερμανούς ή τους Αμερικανούς που… ξεχνούν ότι η χώρα μας διαθέτει ικανότατες Ένοπλες Δυνάμεις!

Η νέα αυτή κρίση με την Τουρκία λοιπόν, δεν έληξε αλλά μόλις άρχισε! Οι γραικύλοι των Αθηνών γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να απαντήσουν στην πρόκληση Ερντογάν: Πόλεμος ή διαπραγματεύσεις.

Τι έχει όμως να «διαπραγματευτεί» η κυβέρνηση του… Μωυσή με την Τουρκία στο Αιγαίο και τα νησιά μας όταν οι τούρκοι αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία και μιλάνε για την «κουκκίδα» του Καστελόριζου;

Η δήθεν «οπισθοχώρηση» της Τουρκίας (αλήθεια… έφυγε το Oruc Reis;) είναι απλώς η ηρεμία πριν την καταιγίδα, αν και όλα δείχνουν ότι επαναλαμβάνεται η ντροπή των Ιμίων.

Επαναλαμβάνεται όμως σαν φάρσα και αυτή την φορά ίσως προτιμήσουν απευθείας – και χωρίς στρατιωτικά μέσα – να οδηγηθούμε σε «διαπραγματεύσεις» για το μοίρασμα του Αιγαίου, κίνηση που θα καταστήσει την Ελλάδα ένα κράτος-δορυφόρο της Τουρκίας και θα ενταφιάσει τις όποιες ελπίδες των Ελλήνων για την δημιουργία ενός δυνατού και εθνικά ανεξάρτητου κράτους.

Exit mobile version