Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπήρχαν Έλληνες στα χρόνια του Βυζαντίου; Η μαρτυρία του Ιστορικού Πρίσκου

Δεν υπήρχαν Έλληνες στα χρόνια του Βυζαντίου; Η μαρτυρία του Ιστορικού Πρίσκου

Το Βυζάντιο δεν είχε καμία σχέση με τους Έλληνες, μας λένε οι κυριαρχούντες στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, “ιστορικοί”, που γράφουν άρθρα σε φυλλάδες δεξιές και αριστερές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν την ΣΥΝΕΧΕΙΑ της Ελληνικής Ιστορίας και Φυλής! Ιδού μία μαρτυρία, που τους διαψεύδει πανηγυρικά, η μαρτυρία του Ιστορικού Πρίσκου:

Ο ιστορικός Πρίσκος γεννήθηκε το 410 μ.Χ. στο Πάνιον Ραιδεστού της Θράκης. Σπούδασε ρητορική και φιλοσοφία, στα χρόνια του Θεοδοσίου Β’. Έλαβε μέρος σε διπλωματικές αποστολές των Βυζαντινών στο εξωτερικό και έγραψε στο έργο του για τους λαούς που συνάντησε.

“Διατρίβοντι δε μοι και περιπάτους ποιουμένω προ του περιβόλου των οικημάτων προσελθών τις, όν βάρβαρον εκ της Σκυθικής ωήθην είναι στολής, Ελληνιστί ασπάζεταί με φωνή, “χαίρε” προσειπών, ώστε με θαυμάζειν ότι γε δή ελληνίζει Σκύθης ανήρ. (…) εγώ δε έφην αιτίαν πολυπραγμοσύνης είναί μοι την Ελλήνων φωνήν. τότε δε γελάσας έφη Γραικός μεν είναι το γένος, κατ’ εμπορίαν δε ες το Βιμινάκιον εληλυθέναι την προς τω Ίστρω ποταμώ Μυσών πόλιν.”

Δηλαδή: “Ενώ βρισκόμουν και έκανα περιπάτους στον περίβολο των οικημάτων, με πλησίασε κάποιος που τον νόμισα για βάρβαρο γιατί φορούσε σκυθικά ρούχα. Με χαιρετά στα ελληνικά λέγοντας “χαίρε”, ώστε εξεπλάγην βλέποντας Σκύθη να ελληνίζει. (…) Εγώ δε είπα ότι θεωρώ ότι όποιος μιλάει ελληνικά πρέπει να είναι πολυπράγμων. Αυτός γελώντας μου είπε ότι είναι Γραικός στο γένος, που ήλθε για εμπόριο στον Βιμινάκιο, την πόλη των Μυσών κοντά στον Ίστρο ποταμό…”

Γραικός στο Γένος λοιπόν, δήλωνε ένας Έλληνας κάπου στον Δούναβη τον 5ο αιώνα μ.Χ. κι ύστερα μας λένε ότι δεν υπήρχε τότε εθνική συνείδηση…! 

Exit mobile version